Megtartották a Puskás Aréna Park megnyitóját, amivel egy korábban nagyrészt kihasználatlan és a lakosság elől elzárt terület született újjá. A több mint 100 ezer négyzetméternyi területen többek közt játszóterek, sétányok, pihenődomb és pályák szolgálják a kikapcsolódást.

A korábbi közbeszerzési adatok szerint a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében elkészült park a nemzeti stadion közvetlen szomszédságában jött létre több mint 100 ezer négyzetméteren, amely nagyjából négyszerese a Hősök tere területének - hívja fel a figyelmet a projekt nagyságrendjére a Magyarépítők.hu. A Nemzeti Sportközpontok (NSK) és a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) együttműködésével létrejött beruházást Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, valamint Borbély Ádám, a zuglói önkormányzat képviselője nyitotta meg.

Mi található a Puskás Aréna Parkban? Többek között a következők:

- Rekortán futókör, ráadásul mindjárt kettő is
- Több játszótér, mászópark, kicsiknek és nagyoknak
- Rengeteg új zöldfelület és sok-sok új fa
- Szökőkút, kétlábúaknak és négylábúaknak
- Büfék
- Sétányok, díszkivilágítással
- Pihenődomb
- Fitnesz, street workout park
- Skate park az extrém sport ifjú rajongóinak
- Ingyenes wifi
- Mosdók pelenkázóval
- Kosárlabdapályák, kézilabdapálya, görhokipálya
- Mini labdarúgópálya, pingpongasztalok, teqball

Teljesen átalakult a BOK Csarnok parkolója és környezete is, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok előtti terület díszburkolatot kapott, és sikerült megmenteni, egyben megújítani a dromoszt, az ikonikus szoborsort is.

A képre kattintva tekintse meg galériánkat az új, fantasztikus élményeket kínáló közparkról:

Óriásparkot varázsoltak a Puskás Aréna melletti kihasználatlan területekbőlForrás: REGON MEDIA ZRT./Dernovics Tamas

A beruházással nemcsak egy új park, hanem Budapest legújabb rendezvényhelyszíne jött létre - írja közösségimédia-bejegyzésében Fürjes Balázs. A park ugyanis alkalmas koncertek, fesztiválok megrendezésére, és ahogyan a nyári labdarúgó Európa-bajnokság alatt, óriáskivetítőkön lehet majd különböző sporteseményeket megtekinteni.

Fürjes Balázs a Puskás Aréna Park megnyitójánForrás: REGON MEDIA ZRT./Dernovics Tamas

Az átadón Fürjes Balázs azt hangsúlyozta, hogy folytatják a korábban elkezdett kormányzati munkát, amely Budapest zöldítését szolgálja. Utalt a korábban átadott Millenáris Széllkapura, a MOME vadonatúj közparkjára, az Orczy-kert újjávarázsolására, a Józsefvárosban a Nemzeti Múzeum kertjének felújítására. "Emellett folytatódik a csepeli közpark tervezése, és tőlünk nem messze sikert arattak a Városliget új részei" - fogalmazott Fürjes Balázs. Tíz év alatt a kormány Budapesten több mint egymillió négyzetméternyi zöldparkot, közparkot hozott létre vagy újított meg.

A Puskás Aréna Park gondozott, ápolt és őrzött közpark lesz, hivatalos nyitvatartási idővel. A park egész nap várja a kikapcsolódni vágyókat, reggel 6 és este 10 között, télen este 8-ig. A kerítéssel védett területet éjszakára lezárják. "A közpark közösségi tervezéssel jött létre, számos kiscsoportos beszélgetést tartottunk annak felmérésére, hogy mely eszközök szolgálják leginkább a családok kikapcsolódását. Mostantól azt tudjuk mondani, hogy a Puskás közösségi térré vált kívül és belül egyaránt" - hívta fel a figyelmet az államtitkár.