Pisztáciás, perui csokoládés, sós karamellás ízesítésű bonbonjával nyert nemzetközi díját a Bonbonier Chocolate manufaktúra. A hazai csokoládé műhelynek ez már a 19. nemzetközi elismerése - olvasható a cég közleményében.

Pisztáciás, perui csokoládés, sós karamellás ízesítésű csokoládéval nyert a magyar vállalkozás, a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra a Great Taste Awardson. Bonbonokkal, trüffelekkel és fagylaltokkal az utóbbi hat évben már tizenkilenc nemzetközi díjjal gazdagodtak. Idén szicíliai pisztáciával, perui étcsokoládéval és sós karamellával ízesített étcsokoládé bonbonját választották a világ élvonalába.

A bírák dicsérték a pisztácia gazdag aromáját és a sós karamellás étcsokoládé krém kivételes lágyságát. A kontrasztosan elkülönülő ízek külön-külön is felejthetetlen élményt nyújtanak, de együtt tökéletes és izgalmas ízkombinációt alkotnak. A kóstolás élményét tovább fokozza a lágy krémeket kiegészítő perui étcsokoládé burok, mely ropogós hatást nyújt. A bonbonok kézzel festett, dekoratív megjelenését is külön kiemelték az értékelésekben.

A Bonbonier Chocolate manufaktúra díjnyertes termékeiForrás: Bonbonier Chocolate

„Pisztácia, csokoládé, sós karamella. Külön-külön is kedvenceim ezek az ízek" - mondja Erdélyi Nóra, a vállalkozás chocolatierje. „Évek óta kombinálom őket már fagylalt és sütemény formájában. A sok pozitív visszajelzés inspirált idén abban, hogy csokoládé formában is elkészítsem ezt az ízkombinációt. Az alapanyagok ismeretében a legnagyobb feladat a tökéletes arányok kikísérletezése és a roppanós, crunchy csavar beépítése volt. Nagyon büszke vagyok, hogy egy csillagos minősítéssel díjazták a bonbonunkat."

A Great Taste Awards az angliai Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet egyszerűen csak élelmiszeripari Oscar-díjként emlegetnek világszerte. 2021-ban számos terméket jelöltek a versenyre a teljes gasztronómiát lefedő 35 kategóriákban: a csokoládéktól kezdve a tejtermékeken keresztül a hús termékekig és a borokig. Séfekből, ételkritikusokból, szakértőkből, és gasztro bloggerekből álló 500 fős zsűri áprilistól júliusig kóstolta és értékelte a nevezett termékeket. A nevezett 12.000 termékből csupán kétszáz körüli azon termékek száma, amelyek elnyerhetik a legmagasabb, három csillagos minősítést. A szervezők szerint a Great Taste csillagjai és logója tulajdonképpen egy jelzés a fogyasztók felé mindenhol a világon, hogy kiemelkedő minőségű és ízvilágú terméket vásárol.