Több milliárd forintos vasúti szervizközpont létesült Budapesten

Knorr-Bremse szervízközpont átadó
Vágólapra másolva!
A Knorr-Bremse 2,5 milliárd forintból vasúti szervizközpontot hozott létre Budapesten - jelentette be az átadó rendezvényen a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás közölte, hogy a beruházás 55 új munkahelyet teremt. A foglalkoztatást a kormány kezdetektől fogva kulcsfontosságúnak tekinti, a megközelítőleg 500 milliárd forint állami támogatás a járvány idején csaknem 280 ezer munkahely megőrzését vagy létrehozását segítette - mondta.

- tette hozzá. Üdvözölte egyúttal, hogy a magyar gazdaság már most meghaladta a járvány előtti teljesítményét, hiszen a 27 uniós tagállam közül eddig csak 9-nek sikerült elérnie a válság előtti szintet.

Az államtitkár a Knorr-Bremse beruházását méltatva kiemelte a német-magyar gazdasági kapcsolatok fejlődését, és azt is, hogy az eddigi adatok szerint a belföldi járműgyártás éves termelési értéke a 10 ezer milliárd forintot meghaladva csúcsot dönthet idén.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megítéléséért felelős államtitkára Forrás: Knorr-Bremse

A Knorr-Bremse Vasúti Járműrendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatója közölte, hogy

a beruházás a vállalati partnereknél még több munkahelyet hoz létre, mint az új szervizközpontban.

Veres László közölte, hogy a képzett munkaerő, a kedvező befektetési környezet, és a fejlődési lehetőségek miatt érkeztek Magyarországra, méghozzá az elsők között a rendszerváltás után. A belföldi gyártás azóta folyamatosan bővül, a fejlesztési tevékenység csoportszinten is kiemelkedő, az itteni tevékenység kulcsszerepet játszik a vállalaton belül - tette hozzá.

Veres László, a Knorr-Bremse Budapest ügyvezető igazgatója Forrás: Knorr-Bremse

A cég vezetője elmondta, hogy az új központot abban a gyártócsarnokban alakították ki, ahol 1996-ban elkezdődött a termelés, és ahonnan mostantól több mint 100 partner számára biztosítanak szervizszolgáltatásokat Európában és Ázsiában. Belföldi ügyfeleik közé tartozik többek között a MÁV, a Gyesev, a Dunakeszi Járműjavító, a Stadler.

A német Knorr-Bremse AG a fékrendszerek világpiacának vezető gyártója

- olvasható a vállalat honlapján, ahol az eredményeikről is beszámolnak. A márciusban közölt várakozásuk szerint az idei forgalom 6,5 és 6,9 milliárd euró (2293 milliárd és 2435 milliárd forint) között alakulhat. Tavaly 6,1 milliárd eurót (2152 milliárd forint), előtte 6,9 milliárd eurót értek el. A cég 30 országban van jelen, 27 ezer munkavállalót foglalkoztat - írták. A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. 2019-ben 122,3 milliárd forint, 2020-ban 125,5 milliárd forint nettó árbevétellel zárt, túlnyomórészt külföldi értékesítésből. A nyereség közben 8,856 milliárd forintról 8,886 milliárd forintra nőtt a nyilvános cégadatok szerint.

Knorr-Bremse szervizközpont átadó Forrás: Knorr-Bremse

Az 1996-ban megnyílt budapesti központ a Knorr-Bremse vasúti ágazatának legjelentősebb telephelyeként majdnem 2 ezer alkalmazottnak ad munkát. Másik belföldi telephelyükön, Kecskeméten haszonjármű-rendszerek berendezéseit gyártják.