Átadták az Év Széchenyi Vállalkozása díjakat, az idén másodszorra a Gróf Széchenyi Család Alapítvány művészeti díjaival együtt.

Az alapítvány szerdai közleménye szerint a vállalkozási díjakat olyan hazai gazdasági szereplőknek ítélik évente, amelyek teljesen, vagy többségi magyar tulajdonban vannak, nyitottak a megmérettetésre, és valamely területen kimagasló teljesítményt nyújtanak.

A művészeti díjazottak Széchenyi-örökség Okmányt kapnak a Széchenyi család ma élő tagjai elismeréseként, a magyar nyelv ügyéért tett erőfeszítéseikért, valamint egész munkásságuk alatt nyújtott művészi teljesítményükért - írták.

A Magyar Dráma Napja alkalmából Széchenyi-örökség Okmányt is adományoztak 

A fődíjat a Barta Autó 200 Kft., a Jona-Drink Kft. és a Steixner István/Steixner LeatherArt érdemelte ki.

A felelős Széchenyi üzleti vállalkozása díjat a Bau-Styl Kft., a Foldana Pénzügyi Zrt. és az Agrabona Kft. képviselői vehették át.

Az agrárminiszter által alapított vidékfejlesztési díjban a Boróka Farm Családigazdaságot részesítették.

A legsikeresebb vállalkozás-legsikeresebb fiatal vállalkozó díjat Patocska Olivér/ OFE Stúdió/OliverFromEarth vehette át, míg a mobilitási díj a Bau-Styl Kft.-é lett.

Az innovációs díjat a KC Struktur Kft.-nek ítélték oda, a termelékenységért járó díjban Martin Imre/Ferdinánd Monarchia Étterem & Cseh Sörház részesült.

A társadalmi felelősségvállalásért Terék József vehetett át Széchenyi díjat.

Család-különdíjat az idén a Caprovius Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft., az Óvártej Zrt. és Bartolák Mária/Frankó Tanya Haluskaház kapott.

A Magyar Dráma Napja alkalmából Széchenyi-örökség Okmányt Buda Ferenc - Kossuth-díjas költő, Dörner György - Kossuth-díjas színművész, Gregor Bernadett - Jászai Mari-díjas színművész, Kocsis István - József Attila-díjas drámaíró, Körtvélyessy Zsolt - Jászay Mari-díjas színművész, Mécs Károly - Kossuth-díjas színművész, Udvaros Dorottya - Kossuth-díjas színművész vehetett át.