Határidőre fizethet az Evergrande egyik egysége

Peking, 2021. szeptember 22.
Légifelvétel az Evergrande kínai ingatlanfejlesztő csoport új, épülő projektjéről Pekingben 2021. szeptember 22-én.  A vállalat közlése szerint az eladósodott Evergrande egyik, Kínán belül működő egysége, a Hengda Real Estate
Peking, 2021. szeptember 22. Légifelvétel az Evergrande kínai ingatlanfejlesztő csoport új, épülő projektjéről Pekingben 2021. szeptember 22-én. A vállalat közlése szerint az eladósodott Evergrande egyik, Kínán belül működő egysége, a Hengda Real Estate Group 232 millió jüan (35,9 millió dollár) kamatot fog kifizetni a 2025 szeptemberi lejáratú kötvényei után szeptember 23-án, a határidőt betartva. Jelentések szerint az Evergrande-nek több mint 300 milliárd dollárnyi adóssága van. MTI/AP/Wayne Zhang
Vágólapra másolva!
A vállalat közlése szerint az eladósodott Evergrande egyik, Kínán belül működő egysége, a Hengda Real Estate Group 232 millió jüan (35,9 millió dollár) kamatot fog kifizetni a 2025 szeptemberi lejáratú kötvényei után szeptember 23-án, a határidőt betartva.
Vágólapra másolva!

Jelentések szerint az Evergrande-nek több mint 300 milliárd dollárnyi adóssága van. A hatalmas vállalat helyzetét az Origo az alábbi cikkében mutatta be átfogóan:

A kínai jegybank ugyanakkor nyugodt, és nem változtatott szerdán a referencia kamatlábakon, miközben a pénzpiacokra továbbra is nyomást gyakorol az eladósodott ingatlanfejlesztő körüli bizonytalanság.

Az egyéves hitelek referenciakamata (Loan Prime Rate/LPR) 3,85 százalékon, az ötéveseké pedig 4,65 százalékon maradt. Egyes elemzők ugyan lehetségesnek gondolták a kamatlábak csökkentését a gazdaság megtámogatására, ám a kamatdöntés nem okozott meglepetést.

Légifelvétel az Evergrande kínai ingatlanfejlesztő csoport új, épülő projektjéről Pekingben 2021. szeptember 22-én Forrás: MTI/AP/Wayne Zhang

Az eladósodott Evergrande egyik, Kínán belül működő egysége, a Hengda Real Estate Group csütörtökön - a fizetési határidőt betartva - 232 millió jüan (35,9 millió dollár) kamatot fog kifizetni a 2025 szeptemberi lejáratú kötvényei után - közölte szerdán a vállalat. Jelentések szerint az Evergrande-nek több mint 300 milliárd dollárnyi adóssága van. Hszü Csia-jin, a csoport elnöke egy keddi, belső üzenetben azt írta a vállalat dolgozóinak, hogy az Evergrande átadja majd a vevőknek az ígért otthonokat, a cégcsoport pedig túl fog lendülni a nehézségeken.