Megvásárolta Roald Dahl brit regényíró műveinek szerzői jogait a Netflix.

Az online streaming-szolgáltató bejelentette, hogy felvásárolta a Roald Dahl Story nevű vállalkozást, amely a néhai brit író szerzői jogait birtokolja minden regénye, csakúgy mint a belőlük készült animációs és egész estés filmek esetében.

Az ügylet pénzügyi vonatkozásait nem hozták nyilvánosságra, de filmipari elemzők emlékeztetnek arra, hogy a Matilda, a Karcsi és a csokoládégyár, valamint a Szofi című gyermekregények szerzőjének műveit 63 nyelvre fordították le és 300 millió példányban keltek el világszerte, azaz globálisan hatalmas lehetőséget rejt a vállalkozás megvásárlása az amerikai streaming-szolgálató számára.
Az ügylet a Netflix és Dahl hagyatékezelője között 2018-ban tető alá hozott megállapodásra épül, amelyben 19 mű animációs megfilmesítési jogára már szert tett a streaming-szolgálató.

Roald Dahl művei nagyon népszerűekForrás: ITV

A 2018-as ügylet alapján a Netflix már készíti a Charlie és a csokigyár című animációs sorozatot és a Matilda adaptációját.

"Azok a projektek felnyitották a szemünket egy jóval ambíciózusabb vállalkozásra - egy páratlan univezum létrehozására az animációs, az egész estés játékfilm, a televízió, a videójátékok, az élő színház és a több más termék terén" - közölte Ted Sarandos, a Netfilx és Luke Kelly, Dahl unokája és a Roald Dahl Story Co. igazgatója közös közleményben.

Roald Dahl 1990-ben halt meg 74 éves korában, ám művei továbbra is igen népszerűek a gyerekek körében.