Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 39. héten.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

 • szeptember 27. (hétfő) Kömpöc, Csólyospálos.

Szeptemberben jellemzően a vinotékák, a mezőgazdasági és iparcikk boltok, valamint a vadász- és horgászboltok számíthatnak ellenőrzésre.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai szeptember 27. és október 3. között

 • kedden Pécsett a borboltokban,
 • szerdán Bólyban és Mohácson a pékségekben,
 • csütörtökön pedig Pécsett, a Hunyadi János, valamint a Citrom utcai vendéglátóhelyeken ellenőriznek.

A megye nagyobb rendezvényein, így a Villányi Vörösbor Fesztiválon, valamint a Fényfesztiválon is számíthatnak az adózók a NAV munkatársainak jelenlétére.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptember 29. és október 3. között a piacokon, vásárokon ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

IllusztrációFotó: Bielik István - Origo

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptemberben a megyei papír- és írószer-kereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 39. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • szeptember 27. (hétfő) Jászberény,
 • szeptember 28. (kedd) Tiszaföldvár,
 • szeptember 29. (szerda) Mezőtúr, Túrkeve,
 • szeptember 30. (csütörtök) Tiszafüred,
 • október 1. (péntek) Szolnok.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptember 27. és október 8. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

IllusztrációFotó: Szabó Gábor - Origo

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság szeptember 27. és október 1. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • szeptember 27. (hétfő) Rétsági járás,
 • szeptember 28. (kedd) Pásztó járás,
 • szeptember 29. (szerda) Balassagyarmati járás,
 • szeptember 30. (csütörtök) Salgótarjáni járás,
 • október 1. (péntek) Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az építőanyag-kereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 39. héten, az alábbi helyszíneken ellenőriz:

 • a műszaki cikkeket árusító szaküzletekben,
 • a vadász- és horgászboltokban,
 • és építkezéseken.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptemberben a számítástechnikai üzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.