A Világgazdaság számolt be róla, hogy a Revolut első európai bankjának szolgáltatásai immár Magyarországon is elérhetővé váltak. A fintech startup itthon is életbe léptette az európai banki engedélyét, melynek köszönhetően hazánk a 14. ország, ahol elérhetővé vált a Revolut Bank szolgáltatás.

Ezzel egyrészt a társaságnál vezetett számlákkal rendelkezők részesülnek az európai szabályozásnak megfelelő 100 ezer euróig terjedő betétbiztosításban, amennyiben upgrade-elik szolgáltatásaikat, másrészt a cég újabb termékeket kínálhat ügyfelei részére.

A cég közleménye szerint az átálláshoz csupán néhány percre van szükség és bíznak benne, hogy az 500 ezer magyar felhasználójuk közül azok számára, akik élnek a lehetőséggel magasabb fokú kontrollt, nagyobb értéket és biztonságot nyújtanak az új szolgáltatással.A banki liszensz segítségével a társaság új szolgáltatásokat is elérhetővé tehet, hasonlóan azon országokhoz, ahol ez már megtörtént.

Hazánk a 14. ország, ahol elérhetővé vált a Revolut Bank szolgáltatásForrás: Shutterstock

A társaság először Litvániában és Lengyelországban változott bankká, aminek eredményeként erőteljesen versenyképes hiteltermékeket dobott piacra például hitelkártya és személyi kölcsön terén. Azóta ezen két országot továbbiak is követték Magyarország előtt. A pénzügyi szolgáltatások mellett a Revolut júliusban az utazási piac irányába is nyitott, újabban pedig a vegyél most-fizess később szegmensben terjeszkedne.