Szeptemberben magyar tervezők hódították meg Párizst és Milánót

Vágólapra másolva!
Alig vette kezdetét az ősz, de a magyar tehetségek már Európa több nagyvárosában felvonultatták alkotásaikat, a Magyar Divat & Design Ügynökség egységes Budapest Select ernyőmárkája alatt. Elsőként Párizsban, a méltán híres Maison&Objet designipari vásáron 10 kiváló magyar alkotó design remekeit – bútorokat, lámpákat és kerámiákat – tekinthették meg az érdeklődők. Ezt követően a Milano FashionWeek keretein belül 7 hazai divattervező mutathatta be 2022-es tavaszi/nyári kollekcióját Olaszország egyik divatfellegvárában - adta közre a Magyar Divat & Design Ügynökség.
Vágólapra másolva!

Szeptemberben a Magyar Divat & Design Ügynökség őszi rendezvénysorozatának keretében

olyan külföldi eseményeken jelentek meg a magyar tehetségek és alkotásaik, mint a Maison&Objet designipari szakvásár, vagy a Milano FashionWeek.

A rendezvények alkalmával a magyar márkák ismét az MDDÜ egységes ernyőmárkája, a Budapest Select alatt vonultak fel, melynek célja, hogy a hazai tervezők egyéni márkajegyeiket megtartva, de egységes kommunikáció által nagyobb figyelemben részesüljenek a nemzetközi megjelenések során.

A Maison&Objet vásáron a 10 kiváló magyar alkotó designtárgyai a trenddiktáló márkák helyszíneként ismert Signature Hall-ban kaptak helyet. Az idei megújult standkoncepció sikert aratott, hiszen ötletes térelválasztó megoldásainak köszönhetően az egyedülálló alkotások még inkább érvényesültek és felkeltették a külföldi megrendelők, forgalmazók és viszonteladók érdeklődését, így számos egyeztetés és tárgyalás vette kezdetét a buyerek és tervezők között.

Az eseményen való megjelenés hatására több mint 600 megkeresés érkezett a magyar formatervezők munkái iránt.

A Budapest Select stand mellett, a szakvásárral egy időben az MDDÜ design LAB inkubációs programjában résztvevő hét tervező-gyártó páros szériaérett termékeit a Valorisation de l'Innovationdansl'Ameublement (VIA) – francia designintézet – Le French Design Galerie épületében mutatták be a Paris Design Week alatt, mely a designhét egyik hivatalos helyszíne is volt.

A nemzetközi sajtóban is hamar felfigyeltek a magyar formatervezőkre. Még javában zajlott a designvásár, amikor a Marie Claire Maison megjelentette az általuk legjobbnak, legfrissebbnek tartott designerek listáját a dekoráció és design terén. A Budapest Select standon bemutatott Tangens Office Home bútorcsalád a megtisztelő 12. helyen szerepel az összeállításban, amelyet Kele Sára tervező a RotteGroupal közös együttműködésben hozott létre az MDDÜ design LAB inkubációs programja során.

Budapest Select Forrás: Andrea Adriani/Andrea Adriani

„Hatalmas büszkeség számunkra, hogy design és divat oldalon egyaránt sikeres nemzetközi szereplésekkel indíthattuk az őszt.

– emelte ki Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója, majd folytatta:

„Ezek a világszínvonalú események kiemelt lehetőségek a márkák számára nemzetközi kapcsolataik építésére. Mind a Maison&Objet designvásáron, mind a Milano FashionWeeken hatalmas volt az érdeklődés a magyar divat- és formatervezők iránt és több száz megrendelői egyeztetés indult el a forgalmazók és a designerek között."

A Milano FashionWeeken a Camera Nazionale della ModaItaliana (CNMI) és az MDDÜ közös Nemzetközi Mentorprogramjának résztvevői kaptak lehetőséget, hogy bemutassák legújabb, 2022-es tavaszi-nyári kollekcióik darabjait.

Az olasz divatfővárosban a Budapest SelectCollectiveFashion Show kifutóin négy magyar márka – ABODI, CUKOVY, Elysian és Kata Szegedi – kápráztatta el a nemzetközi közönséget kollekciójának darabjaival.

A milánói divathét során a bemutató mellett a Fashion HUB kiállítóterében is megjelent négy hazai tervező – ALMA, Kata Szegedi, NINI és ZIA budapest – alkotása.

Fashion Week Forrás: MDDÜ

A kifutók mellett a nézőtéren olyan híres szakmabeliek képviselték magukat és figyelték a magyar márkák bemutatóját, mint Sara SozzaniMaino, a VogueTalents vezetője, RiccardoGrassi, a StudioZeta Milano alapítója, vagy Carlo Capasa, a CNMI vezetője. Az érdeklődés a magyar tehetségek iránt később is folytatódott, hiszen a Fashion HUB kiállítóterébe egész héten érkeztek a látogatók megnézni az alkotásokat, köztük olyan neves szakemberek, mint SuzyMenkes, újságíró és divatkritikus. A márkák komoly értékesítési lehetőségekre is szert tehettek, ugyanis számos nemzetközi buyer látogatott el a Budapest SelectCollectiveFashion Show-ra és a Fashion HUB helyszínére egyaránt. Többek között képviseltette magát a Beams, a Biffi Milano, a Bloomingdale's, a Concento, a GaleriesLafayette, a Rinasciente és a Selfridges, amelyek közül többen a tervezők kollekcióit külön-külön is megnézték.

A Budapest SelectCollectiveFashion Show felvételei visszanézhetők ide kattintva

Hazánkban tartogat még meglepetéseket az ősz, ugyanis

a Magyar Divat & Design Ügynökség mostantól Budapesten várja az érdeklődőket tematikus rendezvénysorozatával.

Októbertől megérkeznek a divat- és designprogramok a fővárosba és ismét a tehetséges divat- és formatervezők, valamint elképesztő alkotásaik veszik át a főszerepet. A Fashion& Design Autumn olyan további eseményekből áll, mint a 360 Design Budapest kiállítás, a Budapest Central European FashionWeek, vagy a Budapest Fashion&Tech Summit.