Az Amazon a héten mutatta be az Astro nevű új találmányát, ami nem más, mint egy házi robot. A szerkezet össze lesz kötve a vállalat okosotthon-szolgáltatásaival, vagyis az Alexával, ami lehetővé teszi majd a tulajdonosok számára, hogy akkor is irányítsák, amikor nincsenek otthon. A termék bemutatóvideójából kiderült, hogy sok mindenben tud segíteni a kis robot, de vajon tényleg képes lesz-e bevinni egy üveg sört a tulajdonosának?

A BBC és a The Verge beszámolójából kiderül, hogy az Amazon új robotja, az Astro, segít fog a ház körüli teendők elvégzésében a tulajdonosának. Noha nem főz, illetve nem viszi ki a szemetet, de képes lesz értesíteni minket, hogy ha valami szokatlan dolog történik, illetve akkor, ha valaki belép a házba. A kis társ kamerák, szenzorok és mesterséges intelligencia segítségével végzi majd az előbb említett teendőket, továbbá így lesz képes elkerülni a fallal és egyéb eszközökkel, bútorokkal, állatokkal való ütközést.

Az Amazon Astro elnevezésű robotjaForrás: Amazon

A bemutató videóból az is kiderült, hogy a robot képes lesz sört, üdítőket, illetve finomságokat szállítani az embereknek. A The Verge közleménye szerint viszont a szerkezet nem fogja tudni kivenni a hűtőből az italokat és az ételeket, mivel nincs karja. Mindemellett, hogyha megoldaná a vállalat ezt a problémát, akkor vajon hogyan fogja felismerni az Astro a különböző dolgokat a hűtőben? Tehát a robot inkább pohártartóként fog funkcionálni, aminek a másik szobából valaki segít behelyezni a különböző italokat és nasolnivalókat.

A robotot ezer dollárért, vagyis körülbelül 310 ezer forintért lehet majd megvásárolni az idei év végén az Egyesült Államokban. Később azonban ez az ár emelkedni fog 1.445 dollárra (445 ezer forint).