Új mikrohitel-konstrukció indul a kisvállalkozásoknak

GYÖRGY László
Budapest, 2019. október 1. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a minisztérium és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány Országos Vállalkozói Mentorprogramjának közép-magyarországi nyitórendezvényén Budapesten, a Mercure szállóban 2019. október 1-jén. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A gazdaság újraindítása érdekében a legkisebb vállalkozások számára elindult a Széchenyi Mikrohitel GO! új hitelkonstrukció a Széchenyi Kártya Programban, amely a mikrovállalkozások beruházási céljait segíti - jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
Vágólapra másolva!

György László elmondta, hogy Magyarországon mintegy 800 ezer mikrovállalkozás működik, a hazai vállalkozások 94 százalékát teszik ki, 1,1 millió embernek adnak munkát, ezért a kormány támogat minden olyan kezdeményezést, amely elősegíti a legkisebb, kiszámítható foglalkoztatást biztosító cégek fejlődését.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára Forrás: MTI/Kovács Attila

Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot működtető Kavosz Zrt. vezérigazgatója ismertette, hogy

a Széchenyi Mikrohitel GO! terméket kifejezetten a mikrovállalkozásoknak dolgozták ki az ITM-mel közösen,

a mikrohitelt széles beruházási célra lehet fordítani, a 0-9 fő közötti vállalkozások maximum 50 millió forintot vehetnek fel akár 10 éves futamidőre, évi fix 0,5 százalék kamattal az egész futamidőre az állami támogatásnak köszönhetően.