Elhagyatott McDonald'sot fedeztek fel egy régi katonai bázison

Logos Of The World american CAFE donald emblem fast fast-food fastfood FOOD franchise franchising LOGO logos mc mccafe mcdonald mcdonalds PILL RESTAURANT restaurants BOARD logo
McDonald's logo is seen near the restaurant in Krakow, Poland on March 28, 2020. (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Egy elhagyatott alaszkai McDonald's étteremről beszélnek az egész világon, amelyben az eredeti Jurassic Park poszterei és egyéb kilencvenes évekbeli mozis relikviák találhatók.
Vágólapra másolva!

A Promotions.hu cikke szerint

a létesítmény az Aleut-szigetekhez tartozó Adak Islanden üzemelt, itt állomásozott az amerikai hadsereg és a haditengerészet egyik előretolt helyőrsége, amíg ki nem ürítették a támaszpontot.

Adakra a második világháborúban költözött az amerikai hadsereg, mert bombázóinak innen rövid úton elérhető volt Japán, sőt a szárazföldi invázió is innen indulhatott volna, ha a két atombomba gyorsan véget nem vet a háborúnak.

A két katonai bázis egészen a kilencvenes évekig működött Adakon, aztán a katonaság elköltözött, a sziget lakosságával együtt. Az omladozó "Meki" viszont – ahol minden úgy maradt, ahogy volt –, megmaradt turistaszenzációnak.