Fontos szakaszához érkezett a 20 év után újjáépülő Ipoly-híd kivitelezése

A projekt beruházója a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő (NIF) Zrt, a fejlesztés várható befejezése 2023 első negyedéve. Az Ipoly-híd esetében a Colas Közlekedésépítő Zrt. a kivitelező, míg a magyar oldali útcsatlakozást a Colas Út Zrt. készíti el.
Vágólapra másolva!
Az Ipolydamásdot Helembával összekötő új Ipoly-híd kivitelezésében fontos szakasz zárult, miután beemelték a helyükre a folyami átkelő acél főtartóit.  
Vágólapra másolva!

Fontos lépés történt a 20 éve árvízben elveszett, most újjáépülő Ipoly-híd kivitelezésében:

a magyar és szlovák hídfők betonozását követően a kivitelező Colas Közlekedésépítő Zrt. beemelte az Ipolydamásdot Helembával összekötő híd acél főtartóit

- hívja fel a figyelmet a Magyarépítők.hu cikke.

A kivitelezés ezen szakaszának megvalósulásával az Ipoly folyó két partján élők egyre közelebb kerülnek a közvetlen határkapcsolat kiépítéséhez.

Helyére emelték az Ipolydamásdot Helembával összekötő híd acél főtartóit Forrás: NIF Zrt

A projekt beruházója a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő (NIF) Zrt,

a fejlesztés várható befejezése 2023 első negyedéve. A hídszerkezet egyetlen nyílással hidalja majd át a folyót, a híd teljes hossza 71 méter lesz.

A hídhoz a magyar oldalon 540 méter, míg a szlovák oldalon 175 méter hosszú csatlakozó út épül. A hídon vezet majd át az EUROVELO 6-os nemzetközi kerékpárút is.

Az összefogásnak köszönhetően javulhat a két ország közötti munkaerő mobilitása, továbbá a beruházás alappillérként szolgálhat a két V4 tagállam határon túli, bilaterális kapcsolatainak fejlesztésében.