Fájdalmasan mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a biztosítóknak az Ida hurrikán miatt

Ida hurrikán, USA, katasztrófa, pusztítás, galéria
KILN, MS - AUGUST 30: A plastic duck float sits in floodwaters on August 30, 2021 in Kiln, Mississippi. Tropical Storm Ida made landfall as a Category 4 hurricane yesterday in Louisiana and brought flooding and wind damage along the Gulf Coast. Sean Rayford/Getty Images/AFP (Photo by Sean Rayford / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A  zürichi székhelyű Swiss Re biztosító társaság nyilatkozata alapján a biztosítók akár 30 milliárd dolláros kárigénnyel is szembesülhetnek az Ida hurrikán miatt, amely augusztus végén rendkívüli szél- és árvízkárokat is okozott az Egyesült Államok egyes részein. A részletekről a Bloomberg számolt be.
Vágólapra másolva!

A Louisiana államot sújtó második legerősebb hurrikán által okozott biztosított károk vonatkozásában a Swiss Re saját költségeit a viharral kapcsolatos kárigényekből mintegy 750 millió dollárra becsülte.

Az Ida hurrikán által okozott kár egyik példája Forrás: AFP/2021 Getty Images/Sean Rayford

Az Ida augusztus 29-én érte el a szárazföldet, áramkimaradásokat és súlyos infrastrukturális károkat okozva különösen Louisianában.

A súlyos károk között említendő, hogy a nyersolaj- és földgázellátást is jelentősen korlátozta a gyorsan szűkülő energiapiacon.

A biztosítók számára a vihar költségei a Swiss Re viszontbiztosítási társaság szerint hozzáadódnak az európai áradások miatt a harmadik negyedévben várhatóan felmerülő mintegy 12 milliárd dolláros kárigényekhez.