Londonban folyamatosan térnek vissza a bankárok az irodákba, azonban most egy komoly problémával néznek szembe: nem tudnak hol ebédelni. A brit főváros pénzügyi központjában ugyanis sok népszerű ebédlőhely még zárva tart. Ráadásul a Goldman alkalmazottai már ingyen jégkrémet sem kapnak.

Egyre több bankár tér vissza az irodai munkához Londonban, ami azonban most váratlan nehézségeket jelent. A Goldman Sachs dolgozóinak például már 55-60 százaléka az irodákban végzi a munkát, viszont most felmerült egy nem várt probléma. A források szerint a bankárok nem tudnak hol ebédelni. 

A gond az, hogy számos népszerű ebédlőhely még zárva tart London pénzügyi központjában.  Ráadásul ez még a kávézókra is igaz, tehát akár egy szendvicshez is nehezen jutnak a bankárok ebédidőben.

Nehezen találnak ebédet a Goldman Sachs londoni dolgozóiForrás: AFP/Chris Hondros

Ehhez jön még, hogy a bank londoni részlege megszüntette azt a programját, hogy ingyen jégkrémeket és ételt ad a dolgozóinak a tetőkertben. A New York-i Goldman alkalmazottaknak egyelőre nem kell aggódniuk, ők továbbra is megkapják az ingyen jégkrémeket. 

A New York-i iroda sajátossága viszont az, hogy a cég a koronavírus elleni oltáshoz kötötte az ingyen étkezést. Vagyis csak az eheti meg az ingyen ételt az irodában, aki be van oltva.

A londoni döntés egyik célja egyébként épp az lett volna, hogy ezzel támogassák a helyi vendéglátóhelyek talpra állását, de úgy tűnik, ez egyelőre nem könnyű, mivel sokan még ki sem nyitottak.