Hamarosan magyar fejlesztésű vegán húst is lehet rendelni az éttermekben

vegetáriánus vegán sütőtökkrémleves krémleves tökkrémleves zöldség étel
Vágólapra másolva!
A környezetkímélő technológiákkal készült élelmiszer termékek iránti igény folyamatosan növekszik. A XXI. századi vásárlók egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy milyen élelmiszer kerül a kosarukba. A globális és lokális szinten is elkötelezett, környezettudatos fogyasztók új, igényeket támasztanak a piac felé. Az új vegánhús termékeivel a magyar márka ennek a potenciális vevőrétegnek igyekszik kedvezni.
Vágólapra másolva!

Kutatások támasztják alá, hogy egy ország húsfogyasztásának mértéke általában összefügg a társadalmi fejlettséggel, ebből az is következik, hogy a társadalmi fejlődés a húsfogyasztás növekedését vonja maga után. Ismert azonban, hogy

a Föld erőforrásainak megóvása és a környezetünk védelme érdekében szükséges a húsfogyasztásunkat csökkenteni.

A húsfogyasztás csökkentésének egyik útja a hús összetevők helyettesítése úgy, hogy közben az ételek alapvető tulajdonságai minél kevésbé változzanak. Ehhez célszerű alternatívát nyújtani a húsok egészséges és fenntartható pótlására amelyek elsősorban a növényi alapú termékek lehetnek.

A fejlesztési projekt 2021. áprilisában zárult, így a Creaveg termékek rövidesen elérhetőek lesznek a boltok polcain.

A Creaveg Zrt. egyik célja, hogy a vendéglátóipari egységek választékába bekerüljenek olyan termékek, amelyek a fenntartható táplálkozást hirdetik, és egyaránt kiszolgálják a húsfogyasztók, a vegetáriánusok és a vegán táplálkozást követők igényeit.

Illusztráció Forrás: Ruth Georgiev - Unsplash

A termékcsalád széleskörű alternatívát nyújt a húsmentes ételek előállításához. Az alaptermékek teljes értékű hús alternatívaként használhatók, melyekkel bármilyen étel elkészíthető húsmentes formában is. A termékpalettán tovább félkész kényelmi termékek is helyet kaptak mint pl. golyó, rántott szelet, burgerpogácsa és bolognai ragu. A termékek alapja bab- és borsófehérje, többségük mentes minden élelmiszer-allergiát, és -intoleranciát okozó összetevőtől, áll a cég közleményében.

A 2018-1.1.1-MKI-2018-00179 számú projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a Mikro- és Kisvállalkozások Innovációs Tevékenységének Támogatásapályázati program finanszírozásában valósult meg.