Elindult az Erőművek Éjszakája program

Vágólapra másolva!
Harmincöt helyszínen csaknem 3.000 fő vesz részt az Erőművek Éjszakája programjain – mondta el Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője Pakson, ahol Dr. Kovács Antal, a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója társaságában megnyitotta az idei rendezvényt - olvasható közleményükben.
Vágólapra másolva!

Az Erőművek Éjszakájának fő szervezője idén is a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, amelynek célja, hogy az energia- és távhőtermelés kulisszatitkainak bemutatásával

felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes okosan bánni erőforrásainkkal.


Az esemény megnyitóján, a Paksi Atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontjában Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője elmondta, hogy idén mintegy 3.000 fő regisztrált az országos programra. Az Erőművek Éjszakája nemcsak a technológiáról, hanem a fenntartható környezetről és a tudatos felhasználóról is szól. Ha megismerjük az energiatermelés folyamatait, akkor talán okosabban és takarékosabban bánunk energiaforrásainkkal, amivel a környezetünket is óvjuk – hangsúlyozta a MEKH szóvivője.

Az erőművek és a fűtőművek pénteken országszerte 35 helyszínen nyílnak meg a látogatók előtt,

akiket számos érdekes programmal, közelről is megtekinthető, gigantikus berendezésekkel és szakértő idegenvezetéssel várnak a szervezők, többek között a Paksi Atomerőműben is.

A Paksi Atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontja Forrás: ALL RIGHTS RESERVED/Dutkay Peter

A megnyitón Dr. Kovács Antal az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy nagy öröm az atomerőmű számára a program iránt mutatott óriási érdeklődés. Hozzátette, hogy

az Európai Unió tudományos szervezete a megújuló energiaforrások közt ismerte el az atomenergiát,

ugyanakkor a személyes benyomások is nagyon fontosak az atomerőmű kapcsán. Évente közel 40 ezer látogatót fogadunk, akik a helyszínen győződhetnek meg arról, hogy az atomerőmű biztonságosan és szén-dioxid kibocsátása nélkül állítja elő hazánk villamosenergia-termelésének felét. Arra biztatok mindenkit, hogy látogasson el hozzánk, ismerjen meg minket! – hangsúlyozta Dr. Kovács Antal.

Az idei évtől a Távhőszolgáltatás Napja és az Erőművek Éjszakája szorosan kapcsolódik egymáshoz, így amellett, hogy az érdeklődők megismerhetik a városi fűtőművek működését, részesei lehetnek azoknak a közösségi programoknak is, amelyekkel a távhőszolgáltatók az ország számos pontján várják a látogatókat.