Egészen változatos ellenőrzési tervet jelentett be a NAV

Nemzeti Adó- és Vámhivatal, dohány NAV bevetési osztály, dohányipar, sajtótájékoztatót tartanak
A hazai dohányipar szereplői és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtótájékoztatót tartanak. Téma: a hazai feketekereskedelem állapota
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 41. héten.
Vágólapra másolva!

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

  • október 11. (hétfő) Kiskőrös,
  • október 20. (szerda) Helvécia, Kadafalva, Ballószög,
  • október 28. (csütörtök) Kisszállás, Mélykút.

Októberben jellemzően a villamossági és a számítástechnikai szaküzletek számíthatnak ellenőrzésre.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai október 11. és 17. között hétfőn Siklóson és Villányban, a mezőgazdasági boltokban, kedden Pécsett, az Északmegyer dűlői autószervizekben és autóalkatrész-üzletekben, szerdán pedig szintén Pécsett, a Kolozsvár, valamint a Xavér utcai vendéglátóhelyeken ellenőriznek.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Csongrád-Csanád megye

A NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai október 12. és 14. között a megyében található gazdaboltokat, mezőgazdasági szaküzleteket ellenőrzik.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és a pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

Fejér megye

Operatív ellenőrzések 2021. október 11. és 31. között a közterületen és piacokon a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, illetve mindenszentek közeledtével a koszorút, virágot és mécsest értékesítőknél

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 11. és 31. között a közterületen és piacokon ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket, illetve mindenszentek közeledtével a koszorút, virágot és mécsest értékesítőket. A revizorok ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 11-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai októberben a koszorút, virágot, mécsest forgalmazó megyei vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 41. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • október 11. (hétfő) Jászberény,
  • október 12. (kedd) Jászfényszaru,
  • október 13. (szerda) Szolnok,
  • október 14. (csütörtök) Kunhegyes,
  • október 15. (péntek) Besenyszög.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 11. és 15. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága október 11. és 15. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • október 11. (hétfő) Pásztói járás,
  • október 12. (kedd) Szécsényi járás,
  • október 13. (szerda) Salgótarjáni járás,
  • október 14. (csütörtök) Balassagyarmati járás,
  • október 15. (péntek) Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az éttermekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

Illusztráció Fotó: Bielik István - Origo

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 11. és 17. között ellenőrzik Érden a vállalkozásokat.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 41. héten, az alábbi helyszíneken ellenőriz:

  • távol-keleti árukat értékesítő üzletekben,
  • jövedéki termékeket árusítóknál,
  • építkezéseken.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 11. és 15. között a vendéglátókat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • október 11. Bonyhád
  • október 12. Paks
  • október 13. Dombóvár
  • október 14. Hőgyész, Szakály
  • október 15. Tengelic, Tolna

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptember 29. és október 29. között az építőipari vállalkozásokat ellenőrzik.

A revizorok a foglalkoztatás szabályszerűségét, a nyugta- és számlaadást, a nyilvántartások vezetését vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.