Arzénszennyeződést találtak a Parent's Choice gyermekek számára készített rizs cereáliákban az Egyesült Államokban. A veszélyes termékeket, amelyeket kizárólag a Walmart áruházaiban értékesítették, kivonják a forgalomból.

Véletlenszerű mintavételek során egyes esetekben a megengedett szintnél nagyobb mennyiségű szervetlen arzénmennyiséget találtak ezekben a bébiételekben. Ez az anyag a korai gyermekkorban káros hatást gyakorol a kognitív fejlődésre - írja a CBSNews.com

A forgalomból visszavont a babaételForrás: Origo

Az amerikai Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal elrendelte a termékek visszahívását, mivel tudományos megállapítások szerint fontos, hogy az esetleges hosszú távú agyi fejlődési károsodások elkerülése érdekében a minimálisra csökkentsék az ilyen jellegű anyagok jelenlétét a bébiételekben, illetve azok lehetséges bekerülését a gyerekek szervezetébe. 

A közelmúltban egyébként nem ez volt az egyedüli eset, amikor szintén arzénszennyezés miatt visszahívtak egy babaételt az USA-ban: hasonló intézkedésre került sor a Beech-Nut Nutrition egyik termékénél is néhány hónappal ezelőtt.