Egy brit tanulmány szerint a nők évente átlagosan négyszer látogatják a fodrászatot. A férfiak jóval gyakrabban, 12 százalékuk például évente 11 vagy ennél több alkalommal is eljár a szalonba. Az egyesült királyságbeli biztosító társaság, az SME Insurance Services kutatása azt is megállapította, hogy az angol nők átlagosan évi 146,11 fontot (megközelítőleg 62 ezer forint) költenek el a fodrásznál. Bár az ukrán hajszobrászok árai a szigetországinál kedvezőbbek, így sem elhanyagolható az összeg, amelyet az odesszai modell, Alena Kravchenko az alatt a 30 esztendő alatt megspórolt, amióta nem vágatja a haját.

Ötéves korában az édesanyja biztatására kezdte el növeszteni a fürtjeit az ukrán lány, aki azóta sem vágatott egy centimétert sem belőlük. A fiatal hölgy lelkesedése már harminc éve kitart, és ez meg is hozta az eredményét, hiszen a 35 éves Alena hajkoronája mára 1,95 méter hosszúra nőt, túlszárnyalva ezzel a lány 168 cm-es magasságát is. 

A szerencsés genetika mellett a csodás frizura annak is köszönhető, hogy tulajdonosa sokat törődik vele. A haj gondozása igen sok időt vesz igénybe, azonban a lány elmondása szerint számára nem teher a hajzuhatag, és a vele járó munka, sőt, inkább öröm.

Alena szerint a csodaszép, hosszú, aranyszínű sörényének titka, hogy 

nem szárítom a hajamat hajszárítóval, nem használok hajsütővasat, és nem fésülöm nedvesen a hajamat, ez mind tabu. Hetente egyszer mosok hajat, amely magától szárad. Természetes maszkokat és különféle olajokat használok a táplálására" 

részletezte.

A Grimm testvérek aranyhajú lányról szóló tündérmeséje után, csak "Ukrán Rapunzel"-nek becézett modellnek már több mint 76 ezer követője van a közösségi oldalán.

Kattintson a képre, hogy lássa a meseszép hajzuhatagot!

Kattintson a képre, hogy lássa a modell álomszép fürtjeit!Forrás: boredpanda / alenuwka_longhair