Díjazták a Mészáros Csoportot

Vágólapra másolva!
A Mészáros Csoport High-Tech Suli Programjával elnyerte a „Legjobb CSR Programért" díjat és az ezzel járó védjegyhasználatot az idei CSR Hungary Díj pályázatán. Az elismerést Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea vette át a fővárosi Marriott Hotelben kedd este rendezett CSR Hungary Díjátadón. Az ugyancsak a Mészáros Csoporthoz tartozó Takarékbank Zrt. a „Legjobb környezeti felelősség-vállalásért", a KALL Ingredients Kft. pedig a „Legjobb innováció a körkörös gazdaságért" kategóriában kapott elismerést.
Vágólapra másolva!

A CSR Hungary 2006 óta a vállalati felelősség és fenntarthatóság (CSR) vezető fóruma, amelynek célja a többi között a fenntartható és felelős üzleti megoldások elősegítése a hazai vállalkozások körében.

Idén 14. alkalommal, mintegy kilenc kategóriában hirdették ki a Magyar Üzleti Felelősség Díjakat.

A Mészáros Csoport hátrányos helyzetű térségek iskoláit digitális eszközökkel felszerelő programja elnyerte a „Legjobb CSR Programért - Közös ügyek, közös felelősség" díjat és az ezzel járó védjegyhasználatot.

CSR Hungary Díj Forrás: Mészáros Csoport

A mintegy 300 céget tömörítő Mészáros Csoport a hatékony, fenntartható megoldásokra törekszik a magyar gazdaság tíz ágazatában. Ezért kiemelten fontosnak tartja a legújabb megoldások, technológiák alkalmazását.

Ehhez azonban olyan szakemberek szükségesek, akik képesek helytállni és innoválni a legmodernebb technológiai környezetben is. Annak érdekében, hogy a legújabb, jellemzően digitális technológiák alkalmazásának képessége ne csak a családi, szociális háttér függvénye legyen, biztosítani kell azt az oktatási környezetet, amely a legfogékonyabb korban már lehetővé teszi a sikerességhez és a felelős társadalmi szerepvállaláshoz szükséges kompetenciák elsajátítását mindenki számára. Az egyik legnagyobb cégcsoport ennek érdekében, valamint a járványhelyzetre reagálva indította útjára a High-Tech Suli Programot, amely kategóriájában egyedülálló és több elemében is újszerű megoldást alkalmaz.

High-Tech Suli program, Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola Forrás: Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola

Az országos lefedettségű, kisebb iskolákat célzó pályázat ugyanis az intézmények technológiai fejlesztésén túl komplex, bérkiegészítést is nyújtó ösztönző rendszert tartalmaz, így biztosítva a széles, több tantárgyon átívelő kompetenciafejlesztő hatást. A programban részt vevő iskolák olyan komplex alkotópedagógiai eszközöket kapnak, amelyek az oktatásicélok és módszerek széles spektrumát lefedik a szemléltetéstől, az egyéni és csoportmunka támogatásán keresztül a mérés-értékelés különböző formájáig. A dokumentummegosztás, a webkamera, és a mikrofon a COVID járványra reagálva lehetővé teszi a digitális, tantermen kívüli oktatás támogatását. A tanári és tanulói laptopok, a töltő szekrény a teljes értékű munka lehetőségét biztosítja. A 3D nyomtatók, a Micro:Bit-ek, a Raspberry Pi-ok és a LEGO Robotok pedig kiterjesztik az absztrakt ismeretek elsajátítását a kézzelfogható valóságba. A programban résztvevő pedagógusok fél éven keresztül részt vesznek egy intenzív képzési és fejlesztési programban, amelyhez bérkompenzáció is társul.

A High-Tech Suli program keretében eddig 15 tanterem átadása történt meg, köztük az országban elsőként egy fogyatékkal élők számára fenntartott oktatási intézményben. A Mészáros Csoport eddig több mint 500 millió forintot költött a programra, amely tartalmazza a szakmai fejlesztést, pályáztatást, a tantermek festését, felszerelését a teljes bútorzattal és eszközökkel, továbbá a pedagógusok képzését és bérkiegészítését, valamint a program online támogatását.

A High-Tech Suli program hosszú távú együttműködést épít a támogatott iskolákkal, fenntartóikkal, és azokkal a szakmai szervezetekkel, amelyek célja a hazai oktatás felemelése. A program nyitott, az iskolák pályáztatása folyamatos.

Az elismerést Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea vette át a fővárosi Marriott Hotelben kedd este rendezett CSR Hungary Díjátadón Forrás: Mészáros Csoport

A Takarékbank Zrt. „Tehetsz méh többet!" kampányával a „Legjobb környezeti felelősség-vállalásért" kategóriában nyert díjat. A pénzintézet által 2020-ban indított szakmai összefogás és társadalmi kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az élelmiszer-termelésben pótolhatatlan szerepet betöltő méhek ökológiai fontosságára, javítsa a mintegy húszezer család megélhetését biztosító méhészeti ágazat gazdasági helyzetét és versenyképességét.

A KALL Ingredients Kft.-t pedig a „Legjobb innováció a körkörös gazdaságért" kategóriában díjazták a kukorica feldolgozása során keletkező technológiai iszap újrahasznosításáért, áll a Mészáros Csoport közleményében.