Számos helyen tervez ellenőrzéseket az adóhatóság a héten

NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelület, NAV ADÓ, Adó, pénz, bevétel, e-bevallás, ügyfélkapu, ügyfél, bevallás,
NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 42. héten.
Vágólapra másolva!

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága és a NAV Bevetési Igazgatósága munkatársai október 18. és december 18. között ellenőrzik a jövedéki termékeket forgalmazó budapesti kiskereskedőket, vendéglátóhelyeket.

A revizorok a pénzügyőrökkel közösen elsősorban a jövedéki termékek beszerzését igazoló számlákat, az alkoholtermékek zárjegyeit, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

  • október 20. (szerda) Helvécia, Kadafalva, Ballószög.

Októberben jellemzően a villamossági és a számítástechnikai szaküzletek számíthatnak ellenőrzésre.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai október 18. és 24. között

  • kedden Pécsett a személyszállítókat,
  • csütörtökön Mohácson a mobiltelefon-szaküzleteket,
  • pénteken pedig Pécsett az Árkád Bevásárlóközpont vendéglátóhelyeit ellenőrzik.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 11. és 31. között a közterületen és piacokon ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket, illetve mindenszentek közeledtével a koszorút, virágot és mécsest értékesítőket. A revizorok ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 19-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai októberben a koszorút, virágot, mécsest forgalmazó megyei vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 18. és 31. között ellenőrzik a koszorú-, virág- és mécsesárusokat, kereskedőket. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és a pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 18. és 22. között a gazda-, gyógynövény- és bioboltokat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 18. és november 7. között a virágkereskedéseket ellenőrzik a megyében.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 42. héten, az alábbi helyszíneken ellenőriz:

• vendéglátóknál az alkalmazottak bejelentéseit,

• jövedéki kiskereskedőknél,

• építkezéseken.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 18. és 29. között a virág- és koszorúárusokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják üzletekben és közterületen is a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • október 18. Szekszárd
  • október 19. Nagydorog
  • október 20. Fadd, Tolna
  • október 21. Tamási
  • október 22. Paks

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV-ellenőrzések.

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai októberében a zöldség- és gyümölcskereskedőket, illetve a koszorút, virágot és mécsest értékesítőket ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 18. és 22. között az ajkai, a tapolcai és a balatonfüredi járásokban ellenőrzik a virágárusokat és koszorúkészítőket.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 18. és 31. között a koszorút, virágot, mécsest értékesítő vállalkozásokat ellenőrzik.

Emellett szeptember 29. és október 29. között az építőipari vállalkozásokat is ellenőrzik.

A revizorok mindkét esetben a foglalkoztatás szabályszerűségét, a nyugta- és számlaadást, a nyilvántartások vezetését vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.