Sokat hozott az Ericssonnak az 5G

ericsson
The logo of Swedish telecom giant Ericsson is pictured in Lund, Southern Sweden, on September 18, 2014. Ericsson said that it would stop developing modems, a decision affecting almost 1,600 employees worldwide which is expected to lead to hundreds of job cuts. AFP PHOTO /TT NEWS AGENCY/ STIG-AKE JONSSON ** SWEDEN OUT ** / AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / STIG-AKE JONSSON / TT
Vágólapra másolva!
A svéd Ericsson távközlési óriás negyedéves működési eredménye felülmúlta az egy évvel korábbit és nagyobb lett a vártnál is, amit a cég részben azzal indokolt, hogy növelni tudta az 5G hálózati berendezések eladását a világon, miközben Kínában csökkent az értékesítése.
Vágólapra másolva!

A mobil távközlésihálózat-berendezést gyártó cég kedden azt közölte, hogy

a harmadik negyedévben a működési eredménye 8,8 milliárd svéd koronára (1,02 milliárd dollár, 1 svéd korona=35,99 forint) emelkedett

az egy évvel korábbi 8,6 milliárd koronáról. Szakértők kisebb, 7,85 milliárd korona működési nyereségre számítottak.

Az Ericsson gigavállalat Forrás: AFP

A rivális Nokiához hasonlóan az Ericsson is nyert azon, hogy a kínai Huawei céget számos országból kitiltották, de veszített is azáltal, hogy a svéd csatlakozás miatt szerződésektől esett el Kínában. Az Ericsson bevételének kevesebb mint 10 százaléka származott Kínából a negyedévben, 3,6 milliárd koronát tett ki.

Az Ericsson teljes bevétele a szeptember végével záródott három hónapban - éves összevetésben - 2 százalékkal, 56,3 milliárd koronára csökkent, kisebb lett az elemzői várakozások átlagában szerepelt 58,14 milliárd koronánál.