A telekommunikációs szektor fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő vállalatai között jelölte meg a Magyar Telekomot az ISS Corporate Solutions a vállalat 2020. évi fenntarthatósági eredményei alapján, derül ki a vállalat közleményéből.

Az ISS ESG Corporate Rating éves szinten több, mint 100 mutató mentén, holisztikus rendszerben vizsgálja a befektetésre ajánlható vállalatokat világszerte. A legfrissebb értékelés szerint a Magyar Telekom az iparág legjobbjai között szerepel: B Prime minősítéssel az ISS Corporate Solutions a Magyar Telekomot felelős befektetésre javasolt vállalatok közé sorolja. 

A Magyar Telekom új székházának egyik helysége Budapesten, 2019 novemberébenFotó: Hirling Bálint - Origo

A Magyar Telekom az utóbbi időben két független ESG értékelés alapján is elismerő visszajelzést kapott fenntarthatósági gyakorlatát tekintve: a FTSE Russell (FTSE International Limited and Frank Russell Company) megerősítette, hogy a Magyar Telekom a FTSE4Good kritériumai szempontjából történt független értékelés során megfelelt azoknak a követelményeknek, amelyek alapján továbbra is FTSE4Good indexcsalád tagja lehet, emellett, a CDP (Carbon Disclosure Project) Supplier Engagement Rating (SER) értékelése alapján a Magyar Telekomot – egyedüli magyar székhelyű vállalatként – a top7%-ba sorolta.

A felelős befektetői értékelések nyilvános adatok alapján értékelik a vállalatok fenntarthatósági célkitűzéseit és eredményeit, melyről a Magyar Telekom éves Fenntarthatósági jelentésbenis számot ad - zárul a telekomunikációs vállalat közleménye.