A felújítás végéhez közeledve, megkezdődtek az Erzsébet királyné Tisza-híd tokaji oldalán található körforgalom utolsó negyedének bontási és újjáépítési munkálatai. Az év végéig elkészül az átkelő teljes felújítása.

A Magyarépítők.hu cikke mindezzel kapcsolatban kiemeli, hogy áprilisban megkezdődtek a tokaji Erzsébet királyné Tisza-híd tokaji oldalán található körforgalom bontási és újjáépítési munkái annak korszerűsítése során. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) arról számolt be, hogy az ütemterveknek megfelelően, már újjáépült a körforgalom háromnegyede, és az év végéig elkészülnek a híd teljes felújításával is.

A 231 méter hosszú, Tokaj belvárosát Rakamaz üdülőterületeivel összekötő híd rekonstrukcióját és modernizálását az A-HÍD Zrt. végzi nettó 1,4 milliárd forint értékben.

Mintegy egy éve kezdődött meg a híd teljes átépítése, ami immáron már az utolsó üteménél tart. 

A tokaji Tisza-híd felújítása a végéhez közeledikForrás:magyarepitok.hu/Erdei Mihály

Az utolsó kivitelezési ütem októberben kezdődött meg, amelyben a körforgalom még el nem készült negyedében is elvégzik a bontási és újraépítési munkákat. Ennek érdekében 2021. október 4-től a körforgalom környezetében forgalomkorlátozásokat vezettek be és kis mértékben megváltozott a megszokott útvonal is.

Megkezdődnek a híd déli oldalán található járda útbontási munkálatai is, így az átkeléshez az északi oldalon biztosítják a gyalogosforgalmat. A körforgalomnál található járdát ugyanakkor ez idő alatt is igénybe vehetik a járókelők.

A forgalomkorlátozás előreláthatólag a projekt befejezéséig, azaz 2021. december közepéig tart.