A környezetet védi, aki ilyen szeszes italt iszik

Glasses with vodka on the old Board. Liqueur Celebration Vodka Drinking Glass Backgrounds Freshness Relaxation Wood - Material Full Alcohol Abuse Russia Liquid Space Restaurant Alcohol Drink Glasses with vodka on the old Board. On wooden background.
Glasses with vodka on the old Board. On wooden background.
Vágólapra másolva!
Napjaink egyre fenyegetőbb klímaválságának következményei láttán vannak, akik az alkohol felé fordulnak, mások azonban tenni szeretnének valamit a katasztrófa elkerülése érdekében. Egy amerikai vállalat a levegőből kivont szén-dioxid felhasználásával készít alkoholos italt, amivel hozzájárul a klímaváltozás negatív hatásainak csökkentéséhez. 
Vágólapra másolva!

Egy New York-i cég olyan vodkát gyárt, amely a világ legfenntarthatóbb szeszes italának számít - írja a The Guardian.

A 40 százalékos alkoholtartalmú Air vodkát a levegőből kivont vagy a környéken működő ipari létesítményektől beszerzett szén-dioxid segítségével állítják elő.

Egy palacknyi vodka elkészítéséhez körülbelül fél kilogrammnyi szén-dioxidot vonnak ki a légkörből, vagyis ennyivel csökkentik az üvegházhatást.

Karbonnegatív vodkával jelentkezett egy amerikai startup Forrás: Air Co.

Az Air Company, amely 2019-ben egy brooklyni üzemben kezdte meg ezzel a különleges eljárással a szeszesital-gyártást, jelenleg évente 5000 ládányi vodkát állít elő, de már szerepel a napirenden a termelés bővítése egy új üzem építésével.

A cég sikerét jelzi az is, hogy egészen a döntőig jutottak Elon Musk Xprize innovációs versenyén.

A levegőből kivont szén-dioxid felhasználásával a speciális gyártási eljárás során etanolt nyernek, majd ezt vízzel keverve állítanak elő vodkát. Más termékeket is készítenek ezzel a technológiával, például kézfertőtlenítőt, és a héten már egy parfümöt is bemutattak.