Megalakult a Magyar Hidrogénszövetség

hidrogén, hidrogén meghajtás, hidrogénmeghajtás, A hidrogénes jövő közelebb van, mint gondolná
24 July 2020, Bavaria, Garching: The lettering "H2 Gas" is on the tank of a drivetrain exhibit, which is equipped with two 700 bar tanks for a total of 6 kilograms of hydrogen and which in this form fits into a BMW X5, can be seen in a research centre of the car manufacturer BMW. Federal Minister Altmaier visits the research centre to inform himself about the state of development of hydrogen fuel cell technology. Photo: Matthias Balk/dpa (Photo by MATTHIAS BALK / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Budapesten megalakult a Magyar Hidrogénszövetség - tájékoztatott az MTI.
Vágólapra másolva!

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter azt mondta, hogy

a szövetség létrehozása egybevág a 2050-re kitűzött klímasemlegességi célokkal,

illetve a gazdaság egyidejű fellendítésével.

Ebben a folyamatban fontos szerep hárul egy széleskörű ipari és szakmai támogatással és részvétellel bíró szakmai szövetségre, mely számos formában járulhat hozzá a hidrogénstratégia megvalósításához - fűzte hozzá Palkovics László.

- tette hozzá.

Az utóbbi kapcsán a miniszter nagyon fontosnak nevezte, hogy tárolni lehessen az így kinyert elektromos energiát.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Matthias Balk

Ebben lehet jelentős szerepe a hidrogénnek, ugyanis az áramtöbbletből hidrogént állítanának elő, amelyet eltárolnának. A hidrogén kiválthatja a szenet az olyan technológiáknál, mint az acél-, a műtrágya- vagy a cementgyártás - fűzte hozzá.

Palkovics László közölte:

a hidrogént felhasználhatják a közlekedésben, kiváltva a hagyományos üzemanyagokat.

Elmondta: már vizsgálják a magyarországi gáztározókat és -vezetékeket, alkalmasak-e arra, hogy tiszta vagy vegyített hidrogént helyezzenek el, illetve szállítsanak bennük.