A karácsony felé közeledve az áremelkedések ellenére is erős keresletre számít a Barbie babák gyártója, a Mattel. A cég növekvő harmadik negyedéves eladásról számolt be, és optimista az év végi szezonnal kapcsolatban.

A globális szállítmányozási költségek emelkedése és a nyersanyaghiány a Barbie babákat is elérte, aminek következtében a szokásosnál drágábbak lehetnek a világszerte népszerű játékok. A gyártó Mattel azonban úgy számol, ez sem fogja érdemben visszafogni a keresletet – írja a BBC.

A társaság jelentése szerint az idei harmadik negyedévben az eladásaik 8 százalékkal 1,8 milliárd dollárra emelkedtek. A Mattel vezetője, Ynon Kreiz hangsúlyozta, keményen dolgoznak, hogy biztosítani tudják a megfelelő kínálatot a karácsonyi szezonban.

Erős karácsonyi szezonra készül a Barbie babák gyártójaForrás: AFP/2018 Getty Images/Justin Sullivan

Noha Kreiz jelezte, hogy a költségek emelkedése várhatóan áremelésre kényszeríti a céget, azt nem közölte, pontosan milyen mértékű drágulás várható az egyes piacokon.

A Mattel termékei közül a Barbie babák és a Hot Wheels autók igen jól fogytak az idei harmadik negyedévben, de az olyan franchise-ok esetében, mint a Jurassic World vagy a Masters of Universe, egészen 50 százalékos eladás-növekedést tapasztalt a cég.

A Mattel részvényei 6 százalékot emelkedtek a New York-i tőzsdén a negyedéves pénzügyi eredmény közzétételét követően.