Fontos tudnivalók a volt ELMŰ-ÉMÁSZ ügyfeleknek

MVM Next weboldal
MVM
gyakori kérdések
gyakori kérdések weboldala az mvm next zrt.-nek
Vágólapra másolva!
A hazai energetikai szektorban példa nélküli, sikeres tranzakció lezárult, így már az MVM Next biztosítja az áramszolgáltatást az ELMŰ-ÉMÁSZ korábbi ügyfeleinek. Az MVM Next felhívja a villamosenergia-szolgáltatóváltásban érintett új ügyfelek figyelmét, hogy számukra külön felületen érhető el online ügyfélszolgálat és mobilapplikáció ügyeik rendezésére, számláik megtekintésére, befizetésére - olvasható az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. sajtóközleményében. 
Vágólapra másolva!

Az MVM Next által kiállított első számlák, amelyekhez a legfontosabb elérhetőségeket tartalmazó ügyfélkártyát is mellékelt a társaság, a legtöbb esetben októberben érkeznek az ügyfelekhez.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ-tól átkerült ügyfelek az MVM Nexttől elektronikusan érkező áramszámláikat kizárólag a https://ker.mvmnext.hu címen elérhető online ügyfélszolgálaton, valamint az MVM Next EnergiApp (volt ELMŰ) elnevezésű mobilapplikáción tudják rendezni.

Az MVM Next további mobilalkalmazásait és online ügyfélszolgálatait azok az ügyfelek tudják igénybe venni, akik már a szolgáltatóváltást megelőzően is az MVM Nexttől vették igénybe az áramszolgáltatást.

Az MVM Next EnergiApp (volt ELMŰ) az alábbi linkről tölthető le:

https://apps.apple.com/hu/app/mvm-next-energiapp-volt-elm%C5%B1/id1577769970

Az MVM Next kizárólag a szolgáltatóváltástól kezeli az ügyfelek adatait, így a korábbi mérőállásokat, számlákat, ideértve a végszámlát is, kizárólag az ELMŰ-ÉMÁSZ online felületén lehet megtekinteni.

A 2021. augusztus 31-éig tartó időszakra vonatkozó kérdésekben a szolgáltatóváltás után is az ELMŰ-ÉMÁSZ-t kell keresniük az ügyfeleknek.

Az MVM Next Zrt. online kezelőfelülete Forrás: MVM Next Zrt./YouTube screenshot

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. kéri az ügyfeleket, hogy a villamosenergia-fogyasztásról szóló számláikat annak a szolgáltatónak fizessék be, amelyik azokat kiküldte, átutalás esetén pedig figyeljenek a számlán szereplő bankszámlaszámra.

A szolgáltatóváltással párhuzamosan változás történt az áramhálózati elosztóknál is, amelyek feladata a műszaki ügyek kezelése, így egyebek mellett a mérőórák felszerelése, cseréje, ellenőrzése és szükség szerint helyszíni leolvasása is. 2021. szeptember 1-jétől az MVM ÉMÁSZ Áramhálózati Kft. üzemelteti a villamosenergia-hálózatot Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves megyében, illetve Pest megye keleti és Jász-Nagykun-Szolnok megye északi részein.

Budapesten és Pest megye legnagyobb részén a villamosenergia-hálózat fenntartója és üzemeltetője az E.ON Hungária Csoporthoz tartozó ELMŰ Hálózati Kft., amely szeptembertől két önálló ügyfélszolgálati irodát működtet Budapesten és Érden.