Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 43. héten.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

 • október 28. (csütörtök) Kisszállás, Mélykút.

Októberben jellemzően a villamossági és a számítástechnikai szaküzletek számíthatnak ellenőrzésre.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai október 25. és 31. között

 • szerdán Pécsett, a gyógynövényboltokban, csütörtökön Sásdon és Vásárosdombón, a vendéglátóhelyeken ellenőriznek,
 • pénteken a megye egész területén ellenőrzésekre számíthatnak a zöldség-, gyümölcs-, virág-, koszorú-, mécses- és ajándékkereskedők.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés megye

2021. október 25. és 29. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a virágboltokban, valamint a dísznövény- és koszorúárusoknál a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 27. és 29. között a virágot, koszorút, mécsest értékesítő vállalkozóknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, továbbá a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését.

IllusztrációFotó: Hirling Bálint - Origo

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 11. és 31. között a közterületen és piacokon ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket, illetve mindenszentek közeledtével a koszorút, virágot és mécsest értékesítőket. A revizorok ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 25. és november 1. között a megyei virágüzleteket és koszorúárusokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai októberben a koszorút, virágot, mécsest forgalmazó megyei vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 18. és 31. között ellenőrzik a koszorú-, virág- és mécsesárusokat, kereskedőket. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és a pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 25. és november 5. között a virágot, koszorút, mécsest értékesítőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 18. és november 7. között a virágkereskedéseket ellenőrzik a megyében.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelületeFotó: Szabó Gábor - Origo

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 43. héten az alábbi helyszíneken ellenőriz:

 • vendéglátóknál az alkalmazottak bejelentéseit,
 • jövedéki kiskereskedőknél,
 • építkezéseken.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 18. és 29. között a virág- és koszorúárusokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják üzletekben és közterületen is a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • 2021.10.25. (hétfő) Nagydorog
 • 2021.10.26. (kedd) Bonyhád
 • 2021.10.27. (szerda) Dombóvár
 • 2021.10.28. (csütörtök) Simontornya
 • 2021.10.29. (péntek) Bátaszék

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV-ellenőrzések.

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. októberében a zöldség- és gyümölcskereskedőket, illetve a koszorút, virágot és mécsest értékesítőket ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

IllusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 25. és 29. között a pápai, a veszprémi és a balatonalmádi járásokban ellenőrzik a virágárusokat és koszorúkészítőket.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 18. és 31. között a koszorút, virágot, mécsest értékesítő vállalkozásokat ellenőrzik.

Emellett a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. szeptember 29. és október 29. között az építőipari vállalkozásokat ellenőrzik.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.