Mérföldkőhöz érkezett egy világszínvonalú beruházás Magyarországon

Vágólapra másolva!
Mérföldkőhöz érkezett a higiéniai papírtermékek piacán vezető magyar tulajdonú gyártó, a Vajda-Papír Kft. dunaföldvári gyárbővítő beruházása, elkészült az alappapírgyártó-csarnok, az alappapír-raktár és a cellulóz tárolási- és előkészítési területek is. A fejlesztés a terveknek megfelelően halad, így várhatóan 2022 áprilisára készül el a 16 milliárd forintból fejlesztett újabb üzemegység, és ekkor elindulhat a próbaüzem is - ismertette Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója - olvasható a cég közleményében.
Vágólapra másolva!

Újabb gyáregységgel bővítik a Vajda-Papír Kft. Magyarország elsőszámú higiéniai háztartási papírtermékeket előállító integrált gyáregységét Dunaföldváron, a tavaly novemberben megkezdett munkálatok a terveknek megfelelően haladnak. Vajda Attila, a Vajda-Papír ügyvezető igazgatója kiemelte:

a kapacitásbővítéssel teljessé válik a higiéniai papírtermékeket gyártó piacvezető cég alapanyag ellátása,

hozzátéve, hogy a beruházás a tervezett ütemben halad, nem várható késés a próbaüzem elindításában, és jelentős költségvetés túllépés sem.

Jövő áprilisban elkészül a világ egyik legmodernebb higiéniai papírüzemének újabb gyáregysége Magyarországon Forrás: Vajda-Papír Kft.

Beszámolt róla, hogy az új üzem legfontosabb berendezését, az alappapírgyártó-gépet gyári tesztsorozatot követően átvették a cég műszaki szakemberei, és megtörténtek a működtetésével, kezelésével kapcsolatos első oktatások is.

A beruházás következő jelentősebb állomása a gyártógép november elején induló telepítése lesz.

A berendezés mind a négy típusú (toalettpapír, papírtörlő, papír zsebkendő, papírszalvéta) higiéniai alappapír előállítására alkalmas lesz, éves kapacitása eléri a 80 ezer tonnát, így a jelenlegi, éves 35 000 tonna alappapír-gyártás 115 ezer tonna fölé nőhet.

Varga Mihály pénzügyminiszter: a vállalat 16 milliárd forintos beruházása 600 munkahelyet véd meg és 50 új munkahelyet teremt Forrás: Trieber Julia/Trieber Julia

A világ egyik legmodernebb higiéniai papírüzemének számító dunaföldvári gyárat 2018-ban adták át, 15 milliárd forintos beruházással, a fejlesztésen és a bővítésen pedig gyakorlatilag a nyitás óta dolgoznak. Az építkezés volumenét jól érzékelteti, hogy a gépcsarnokok alapozásához használt vasbeton és az épületszerkezetek súlya a Lánchíd súlyának többszöröse, a működő üzem pedig két futballpályányi területű raktárral rendelkezik.

Mérföldkőhöz érkezett a higiéniai papírtermékek piacán vezető magyar tulajdonú gyártó beruházása Forrás: Vajda-Papír Kft.

A beruházás megkezdését a gyáregység digitális alapkőletételi ceremóniáján jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter és Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója még tavaly novemberben. A pénzügyminiszter akkor kiemelte:

a vállalat 16 milliárd forintos beruházása 600 munkahelyet véd meg és 50 új munkahelyet teremt, amelyhez a kormány 5,5 milliárd forintos támogatást nyújt

a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretében.