Egy hatalmas üzlet az egekbe emelte a Tesla értékét

Tesla
--FILE--A Tesla Model X electric car is displayed during the Shanghai Pudong International Automotive Exhibition 2018 in Shanghai, China, 28 September 2018. US electric car maker Tesla has officially opened its newly set-up charging station in Hong Kong, which is the largest of its kind in Asia, according to South China Morning Post report on Monday (15 October 2018). The two-floor car park, located at the FTLife Tower in Kowloon Bay, Hong Kong and with a total area of 4,564 square meters, is installed with 50 Tesla wall connectors, making it possible to charge at up to seven kilowatts per hour. There are 122 parking places in the charging station. The parking fee for all cars is 28 HK dollars per hour, with no fees for charging. According to the newspaper report, Tesla said that they are "proud to have Hong Kong as the site for one of the world's biggest destination charging stations, as part of our long-term commitment to Hong Kong owners." At the same time, FT Life Tower's management said it was proud to be part of Tesla's sustainability mission, saying that they are excited to be part of the network and warmly welcome Tesla owners to their facility.
Vágólapra másolva!
Történelmi napot ünnepelhetett hétfőn a Tesla. Az elektromos autókat gyártó cég piaci értéke ugyanis először érte el az 1000 milliárd dolláros szintet, miután kiderült, a Hertz autókölcsönző 100 000 autót rendelt a Teslától a flottájába, 2022 végére.
Vágólapra másolva!

A Tesla is belépett az 1000 milliárd dolláros piaci értékkel rendelkező cégek körébe hétfőn. Ezzel Elon Musk vállalata olyan óriások mellé állt be, mint az Apple, az Amazon és a Microsoft. A nagy határ átlépése azt követően jött, hogy kiderült, a Hertz autókölcsönző 100 000 elektromos autót rendel a Teslától 2022 végéig – írja a CNBC.

Az üzlet hírére a Tesla részvényárfolyama 1045 dollár fölé ugrott a kereskedési nap folyamán, ami új rekordnak számított.

A papír végül 12,66 százalékos pluszban, 1024 dolláron zárta a napot.

A Tesla részvényárfolyamának idei alakulása Forrás: Investing.com

Az Európai Unióban tapasztalt erős eladások és a kedvező elemzői vélemények ugyancsak megtámogatták a Tesla részvényeinek drágulását. A Morgan Stanley egyik elemzője például 1200 dolláros célárfolyamot tűzött ki a Tesla részvényére, ami igen jelentős emelés a vasárnapi 900 dollárhoz képest.

A Hertz-üzlet várhatóan 4,2 milliárd dollárt hoz majd a Tesla konyhájára, és ez a történelem eddigi legnagyobb elektromosautó-vásárlása.

A Bloomberg értesülései szerint a megrendelés a következő 14 hónapra vonatkozik, és a járművek elsősorban az amerikai ügyfelek számára lesznek elérhetők, de Európa egyes részein is megjelennek majd Teslák a Hertz flottájában.

Egy hatalmas üzlet hatására szárnyalásra kezdtek a Tesla részvényei Forrás: AFP/Imaginechina/Dycj

Mindez egyébként igen jelentős fordulat a Hertz történetében, ugyanis a vállalat több mint egy éve még csődvédelmet kért, ahogy a koronavírus-járvány csúcsán megroppant az anyagi helyzete.

Az üzlet mellett az is kiderült, hogy a Tesla kínai eladásai már közel a felét teszik ki az amerikai értékesítéseknek.

Musk cége az adatok szerint 3,11 milliárd dolláros bevételt realizált Kínában az idei harmadik negyedévben, ami 48,5 százaléka volt a 6,41 milliárd dolláros amerikai bevételnek.

Tavaly ez az arány még csak 41,4 százalék volt, míg 2018-ban csupán kevesebb mint 10 százalék.

A Tesla összesített eladásai 22,6 százalékkal emelkedtek a harmadik negyedévben – szemben az egy évvel korábban mért, éppen 20 százalék alatti bővüléssel.