Hatalmas a felhajtás az Egyesült Arab Emírségekben, ugyanis először az ország történetében, novemberben Miss Universe szépségversenyt rendeznek, számolt be róla a Magyar Nemzet. Hogy addig is legyen izgulnivaló, a harminc, döntőbe került hölgyet több körben, hajukat takaró, de arcukat szabadon hagyó díszes ruhákban mutatják be a nagyközönségnek.

A verseny iránt óriási az érdeklődés, olyannyira, hogy az internetes regisztráció első perceiben a szépségverseny honlapja összeomlott, nem bírta a terhelést.

Az alábbi galériára kattintva láthatja a legszebb harminc közé jutott versenyzőket!

Kattintson a képre, és nézze meg a szépségkirálynő jelölteketForrás: twitter - missuniverseuae

Végül több mint 12 ezren jelentkeztek a megméretésre, amelyen minden 18 és 28 év közötti, az Egyesült Arab Emírségekben élő nő indulhatott. Közülük szűkítették a kört aztán háromszáz, majd újabb személyes interjúk után harminc főre.Remegek. Annyira izgatott vagyok, hogy bejelenthetem, én vagyok az egyik első nő az emírségekből, aki bejutott a legjobb harminc közé a legelső Miss Universe-en – lelkendezett a közösségi médiában Amíra Al-Avadhi modell.

Kimarad a fürdőruhás felvonulás

Az iszlám vallási szabályokra tekintettel, a szépségversenyek hagyományos programját némileg azért megváltoztatták a szervezők. Ahogyan az már a szolidabb bemutatkozó képekből is kitűnik, az „Egyesült Arab Emírségek kultúrájával összhangban" például kimarad a fürdőruhás felvonulás.

Az országban a nőknek egyébként sem kötelező az egész testet eltakaró ruha, vagy akár a fejkendő, bár a helyiek között megszokott a viselet, és nem feltétlenül nézik jó szemmel a túl ledéren öltözött turistákat. Viszont az Egyesült Arab Emírségekben, de az egész térségben is virágzik a szépségipar. A hölgyek gyakran erős sminkkel hangsúlyozzák a fejkendő alól kilátszó arcukat. Egy tavalyi becslés szerint az ország világviszonylatban is kilencedik helyen áll a lakosságarányosan szépségápolásra fordított összegek tekintetében.

Dubajt gyakorta hívják a „Közel-Kelet Beverly Hillsének", miután a régióban itt végzik el a legtöbb plasztikai műtétetForrás: Shutterstock

A hét emírség szépségkirálynője decemberben a Miss Universe izraeli nemzetközi döntőjében képviselheti hazáját. Ez ugyancsak történelmi eseménynek számít, hiszen Abu-Dzabi csak 2020-ban rendezte a diplomáciai kapcsolatokat a zsidó állammal.