A Tesla alapítójának, Elon Musknak a személyes nettó vagyona elérte a 288 milliárd dollárt, ahogy az elektromos autókat gyártó vállalat részvényei a napokban kilőttek a tőzsdén. Ezzel pedig Musk személyes vagyona már meghaladja a világ egyik vezető olajcégének, az Exxon Mobilnak a piaci értékét.

A Tesla a napokban újra szárnyra kapott. Ahogy arról az Origo is beszámolt, az elektromos autókat gyártó vállalat piaci értéke nemrég megütötte az 1000 milliárd dolláros álomhatárt. Ez pedig Musk személyes vagyonát is megemelte.

Olyannyira, hogy Musk nettó vagyona ma már 288 milliárd dollár. Ezzel pedig a vállalkozó személyes vagyona meghaladja a világ egyik vezető olajcégének, az Exxon Mobilnak a piaci értékét is – írja az RT.com. Az Exxon piaci értéke ugyanis a keddi tőzsdezáráskor 278,74 milliárd dollár volt.

A Tesla papírja és Musk vagyona annak köszönhetően kapott szárnya, hogy kiderült, a Hertz autókölcsönző 2022 végéig 100 000 elektromos autót rendel a Teslától a flottájába.

Ezzel a Tesla az idei évben már 40 százalékos pluszban van az amerikai tőzsdén, ami majdnem duplája az S&P 500 részvényindex 2021-es eddigi teljesítményének.

Ráadásul Musk személyesen is megdöntött egy rekordot, mivel egyetlen nap alatt 36,2 milliárd dollárral nőtt a nettó vagyona. Ilyen egynapos emelkedésre pedig még nem volt példa azóta, hogy a Bloomberg követi a milliárdos magánszemélyek vagyonának napi alakulását. A napokban pedig már olyan elemzői vélemény is megjelent, hogy Musk vagyona akár hamarosan elérheti az 1000 milliárd dolláros szintet is, amennyiben a SpaceX nevű űrcége sikeres lesz.

A legutóbbi rekordot egyébként a kínai Zhong Shanshan állította be tavaly, 32 milliárd dolláros vagyongyarapodással, amikor a palackozott vizet gyártó cége tőzsdére lépett.