Dagad a botrány: piramisjáték volt a nők számára hirdetett luxussziget

Vágólapra másolva!
Bombaként robbant a hír: a nőknek szóló exkluzív üdülőparadicsomként reklámozott Supershe-sziget valójában egy piramisjáték. A részletekről a Sputnik News számolt be.
Vágólapra másolva!

A Finnország északnyugati partjainál található Ekenäs szigetcsoport Fjärdskär nevű szigetére megálmodott Supershe-sziget ötletét Kristina Roth blogger találta ki, és koncepciója alapján ez egy rejtett luxusbúvóhely lett volna kizárólag nők számára. A promóció szerint a nőknek szóló exkluzív üdülőparadicsomban

a nők távol a férfiaktól teljesen átadhatják magukat a feminin energiák megélésének.

A különlegessége, hogy egyszerre maximum 10 fő vehette volna igénybe az ottani elit szolgáltatásokat.

A szenzációs sziget most azonban 2,4 millió euróért (2,8 millió dollár) eladóvá vált.

Kristina Roth német-amerikai üzletasszony közel négy évvel ezelőtt kezdte el reklámozni a Supershe-sziget koncepcióját mint kizárólag nők számára fenntartott, privát üdülőhelyet. A csak hölgyeknek szánt luxussziget tervei világszerte címlapsztorivá váltak, és Roth szerint ezrek szerettek volna eljutni ide. Az ambiciózus terveknek azonban csúfos bukás lett a vége. Sven Holmberg, egy vezető helyi építész elárulta, nem lepődött meg a sziget értékesítésének híre hallatán.

A szigetet promotáló videót itt tekintheti meg:


– magyarázta Holmberg – „A sziget koncepciójára céget is alapítottak, amit egy fizetős alkalmazás létrehozása követett, ez szolgált alapul ahhoz a „játékhoz", amely azzal kecsegtetett, hogy az első tíz személy, akinek sikerül csatlakozásra bírnia további százat, ingyen élvezheti a női sziget luxuskörülményeit és szolgáltatásait."

Különleges természeti környezetben jött volna létre a nők számára hirdetett luxussziget Forrás: Origo

A közeli Raseborg városának idegenforgalmi kirendeltsége kezdetben hatalmas érdeklődést tapasztalt a projekt iránt, amit a 2009-ben létrejött város nemzetközi népszerűsítésének eszközeként fel is használt. Azóta azonban

a sziget ötlete egyre több akadályba ütközött.

Kristina Roth többek között csalódottságát fejezte ki a merev bürokrácia és a sziget áramellátása miatt. Helyi politikusok pedig környezetvédelmi problémákra és a nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatos kérdésekre hivatkoztak a tervek kapcsán.

A kulcskérdés azonban a szigeten építendő apartmanok mennyisége és mérete volt. Amikor Kristina Roth megvásárolta a szigetet, négy kisebb épületet talált ott az 1970-es évekből. Az volt a vágya, hogy a beépítettséget növelhesse, ezért az építési hatóságnál kérvényezte, hogy a beépíthető terület nagyságát 340 négyzetméterről 690 négyzetméterre emeljék meg. A kérést azonban elutasították, mondván, hogy fenntarthatósági szempontok merülnének fel a további beépítettség következtében.

A problémákat tetézte, hogy Kristina Roth a Fjärdskär-szigeten engedély nélkül építtetett néhány épületet. Raseborg vezető tervezőmérnöke, Niklas Skog szerint utólag benyújtották a fennmaradási engedély iránti kérelmet, de az ügy még folyamatban van. Skog hangsúlyozta, hogy ha a szigetet eladják, akkor az új tulajdonosnak kell majd ezt is elrendeznie.