Évtizedes rekord dőlt meg a 175. balatoni hajózási szezonban

Vágólapra másolva!
A kiemelkedő nyári és őszi forgalom után már októberben megközelíti a 2 milliót aBAHART (Balatoni Hajózási Zrt.) összesített utasforgalma a 175. hajózási szezonban. Ajubileumi rendezvénysorozattal, flottamodernizációval, utaskomfortot javító és stratégiaihorderejű fejlesztések elindításával ünnepelt a társaság 2021-ben - írja a BAHART közleménye.
Vágólapra másolva!

Az áprilistól októberig tartó személyhajózási szezonban csaknem 21 százalékkal nőtt a Balaton-parti
településeket összekötő menetrendi hajók forgalma az előző évhez képest,

az utasok száma október végére meghaladta a 493 ezer főt.

A legtöbben Fonyód-Badacsony (180 ezer utassal) és a Siófok - Balatonfüred-Tihany (172 ezer utassal) útvonalakon utaztak, de sokan vették igénybe Balatonboglár és Révfülöp (35 ezer utassal), illetve a Balatonföldvár és Tihany közötti (26 ezer utassal) járatokat is.

A BAHART séta- és nosztalgiahajóit idén 126 ezer utas választotta,

ami több mint 35 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest. Ez a szolgáltatás Siófokon, Balatonfüreden, Keszthelyen és Balatonlellén volt a legnépszerűbb. Továbbra is keresettek voltak a programhajók, amelyek új kikötőkben váltak elérhetővé. A tematikus programhajók sikerességét mutatja, hogy a bulihajókat 13 ezer, a családosoknak szóló Varázshajókat pedig 6 ezer feletti utas választotta, nőtt a kihasználtságuk és az átlagos utasszám is.

Rendkívül sikeres volt az idei balatoni hajózási szezon Forrás: BAHART

Idén történelmi csúcsot döntött a balatoni kompok utasforgalma is, ami már október közepén meghaladta a rekordnak számító 2019-es év egészét, az utasszám növekedése 15 százalék volt. Az erős július - augusztust követően szeptemberben és októberben 20 százalékkal többen utaztak, mint 2019-ben. A legforgalmasabb napon, augusztus 20-án a RÉV-kikötőkben 19 500 utast, 4800 járművet és 2400 kerékpárt szállítottak a kompok. A személyhajózási szezon zárásáig (október 24.) a személyhajókon és kompokon szállított utasok száma összességében elérte az 1 millió 967 ezer főt, ami jubileumi csúcsnak számít.

Ősszel is BAHART

A kompok november 7-ig még 40 percenként közlekednek Szántódrévből 6:40 – 18:40 között,
Tihanyrévből pedig 7:00 – 19:00 között. A BAHART november 8-tól téli menetrendre vált, onnantól a
kompok óránként egyszer indulnak Szántódrévből 7:00 – 18:00 között, Tihanyrévből pedig 7:15 – 18:15
között.

Október 30-án Halloween Hajókkal, a fedélzeten „Szellemes" feladatokkal és programmal várják az utazóközönséget.

Az indulás 11.00 órakor Balatonfüred Hajóállomásról, 15:00-kor pedig Siófok
Hajóállomásról lesz, 19.00 órakor pedig 2 órás Halloween Party Hajó is várja az utasokat Siófok
Hajóállomásról, a Szent Miklós hajó fedélzetén.

Idén módosított útvonalakon, sűrített hajójáratokkal, bővített programhajó-kínálattal és változatlan árakkal várta az utasokat a BAHART Forrás: BAHART

A jubileumi hajózási szezon sikere, eredményessége a kedvező időjárás és a Balaton népszerűsége mellett a hajóflotta modernizációjának, valamint a BAHART idei újításainak is köszönhető. 2021-ben megújult honlappal, módosított útvonalakon, sűrített hajójáratokkal, bővített programhajó-kínálattal és változatlan árakkal várta az utasokat a társaság.

2022-ben a fejlesztések folytatódnak – 4 új hajó érkezik a Balatonra, lesz online jegyvásárlás,

kényelmesebben érhetőek majd el a desztinációk, frissül az arculat, és megkezdődik a hosszabb távú stratégiai fejlesztések előkészítése, tervezése is.