Ezen a luxushajón töltheti majd a nyugdíjas éveit az Amazon atyja

Langkawi, hajó, naplememte, jacht
Vágólapra másolva!
Jeff Bezos azzal, hogy a közelmúltban távozott az Amazon vezérigazgatói székéből, lényegében 57 évesen nyugdíjba vonult, bár a hírek szerint továbbra is felügyeli majd az online kereskedelmi vállalat működését és nagyobb figyelmet szentel majd az űriparnak is. Mindenesetre a fennmaradó szabadidejében nem várható, hogy a kisnyugdíjasok szokványos életét fogja élni, ugyanis hamarosan már az 500 millió dolláros (156,7 milliárd forint) szuperjachtján szelheti a habokat.
Vágólapra másolva!

Az Origo is beszámolt róla, hogy miközben a koronavírus-járvány miatt, tavaly a világ hosszú idők óta nem tapasztalt gazdasági visszaeséssel nézett szembe, a milliárdosok viszont minden számítás szerint még gazdagabbak lettek. Jeff Bezos különösen jól jövedelmezett a globális kihívásokkal teli periódus alatt, hiszen az Amazon óriáscég alapítójának nettó összvagyona már megközelíti a 200 milliárd dollárt (62 ezer 688 milliárd forint). A már-már elképzelhetetlenül nagy összeghez képest szinte eltörpül az üzletember legújabb, 500 millió dolláros játékszere, amely éppen egy holland hajógyárban épül.

A gigászi vízijárműről a napokban szivárogtak ki az első videók:

Az Oceanco cég a kivitelezője a rekordernek számító 417 láb (127 méter) hosszú, háromszintes és háromárbocos hajónak, amely Zwijndrecht város üzemében készült, de a hírek szerint már útban van Alblasserdamba, egy másik hollandiai városba, ahol a végső felszerelésére kerül sor, hogy 2022-re a nyílt vízen is kibonthassa a 2877 négyzetméteres vitorláját, és elérje a 30 csomós sebességet.

A Y721 - amely egyelőre még Bezos névadására vár - elkészülte után azonnal megdönt néhány világrekordot, többek közt megszerzi a világ legnagyobb vitorlás jachtjának járó címet.

A hatalmas vízi járgányhoz még egy árnyékhajó is tartozik, amely a személyzetet szállítja majd, és otthont ad a milliárdos összes "játékszerének", beleértve a helikoptereket is, tekintve, hogy egy vitorlás jachtra nem lehet helikopterleszállót építeni.

Annak ellenére, hogy a hír már félhivatalosnak számít, az Oceanco holland luxushajógyártó még mindig nem erősítette meg, hogy az általuk épített hajó az Amazon atyjáé lesz majd.