Rovaralapú termékek forgalmazásába kezd egy népszerű áruházlánc

Crispy,Fried,Insects,Worm,With,Salt,,,Close-up,Oily,Taste worms,lunch,gourmet,sauce,grasshoppers,thailand,insect,wood,phos
Crispy fried insects worm with salt
Vágólapra másolva!
Az Auchan Portugal bevezeti üzleteiben a rovarok felhasználásával készült élelmiszereket tartalmazó Portugal Bugs termékcsaládot.
Vágólapra másolva!

Az újdonságot az Auchan Alfagide áruház új kiállítóterében, a „Future Taste"-ben mutatják be, amely az új élelmiszeripari trendek és innovatív termékek bemutatását szolgálja a fogyasztók számára, további információkkal, és az ilyen jellegű termékek fogyasztásának előnyeivel ellátva őket - írja a Magyarmezőgazdaság.hu.

A Portugal Bugs rovaralapú termékcsaládja Forrás: facebook/portugal bugs

A 2017-ben indult Portugal Bugs, az Auchan „Future Taste" térben részt vevő portugál vállalat az első olyan portugál cég, amely rovaralapú élelmiszeripari termékeket forgalmaz és fejleszt.

A Portugal Bugs termékcsalád jelenleg rovaros snackeket, fehérjetésztát és fehérjés rovarlisztet tartalmaz.

Tavaly júniusban a portugál Élelmiszerügyi és Állategészségügyi Főigazgatóság (DGAV) az új élelmiszerekről szóló európai rendelet értelmében hét rovarfaj, köztük két tücsökfaj, két lárvafaj, két sáskafaj és egy bogárfaj forgalmazását engedélyezte élelmiszertermelés céljából.