Megszólalt a Media Markt a kibertámadással kapcsolatban, drámai bejelentést tett

Vágólapra másolva!
Nemzetközi kibertámadás érte a MediaMarkt áruházláncot. A Media Markt anyavállalata belső és külső szakértőkkel, valamint a hatóságokkal együttműködve elemzi az esetet és méri fel a károkat - adta hírül a Media Markt közleményében. 
Vágólapra másolva!

A Media Markt Magyarország leállítja a webáruházát, a www.mediamarkt.hu weboldalt.

A Media Markt munkatársai jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak a támadás következményeinek mielőbbi elhárításán.

A webáruház újraindításáig a Media Markt a fizikai áruházakban tudja kiszolgálni a vásárlókat.
A kibertámadás okozta technikai kihívások miatt az áruházakban elérhető szolgáltatások is érintettek, erről bővebb felvilágosítást áruházak tudnak adni.

Az egész Európát érintő vírustámadásról, amely az áruházlánc legtöbb szolgáltatására is kihat, az Origo az elsők között számolt be:

Az online és a fizikai áruházakban vásárolt termékek indokolt esteben történő visszavétele az áruházakban továbbra is lehetséges azzal, hogy a vételárat a kibertámadás következményeinek elhárítása után tudja a cég a vásárlóinak visszafizetni. Amint a rendszerek megfelelően működnek, visszatér a normál vevőszolgálati folyamat.

A Media Markt egyik üzlete Forrás: Wikipedia

A kibertámadás érintette a rendelésfeldolgozó rendszereket is. Ebből következően

a támadást megelőzően rögzített és visszaigazolt megrendelések feldolgozásában is késedelemmel kell számolni.

Amint a kiszolgáló rendszerek újra működnek, úgy minden érintett vevő elektronikus üzenetben kap a várható szállítási időpontról.

Amint a szolgáltatások helyreállnak, a MediaMarkt Magyarország azonnal tájékoztatja a nyilvánosságot. Mindenki megértését kérik, vizsgálati okokból jelenleg nem tudnak további tájékoztatást adni

- írják közleményükben.