A Gránit Banknál 2020. október vége óta lehet okostelefonnal és új típusú személyi igazolvánnyal 0-24 órában bankszámlát nyitni. A lakossági számlanyitás így már több mint egy éve nemcsak online, de személyes kontaktus nélkül is megvalósítható papírmentesen, kímélve a környezetet. A szelfis nyitás egyre kedveltebb, november első hetében az összes sikeres online számlanyitás ötöde már szelfis nyitás volt a Gránit eBank mobilalkalmazásban elérhető funkció használatával - olvasható a Gránit Bank közleményében. 

A lakossági bankszámlanyitás leggyorsabb és bármikor elérhető zöld módjának további népszerűsítését rendkívüli kedvezménnyel támogatja a Gránit Bank: karácsonyig minden sikeres szelfivel megnyílt számlára – két munkanapon belül - 10 ezer forintot jóváír.

A szelfivel nyitott számlához - amelyhez új típusú, digitális tárhellyel rendelkező e-személyi igazolvány szükséges - kérhető a bank digitális kártyaszolgáltatása, így akár már a számlanyitás másnapján elérhető egy internetes és érintéses mobilfizetésre használható digitális Gránit bankkártya a mobilapplikációban. Az akár éjszaka is lebonyolítható szelfis nyitás néhány lépésből áll és akár 10 perc alatt elvégezhető. Az applikáció megnyitását követően ki kell választani a megfelelő bankszámlát és hozzá egy bankkártyát, majd következik az igazolványok befényképezése és a személyi igazolvány chipjében lévő adatok NFC technológiával való beolvasása. Néhány további adat - közte az e-mail cím és a mobiltelefonszám - megadását és a megjelenő szerződés elfogadását követően, szelfivideót kell készíteni az appal, ami közben a képernyőn megjelenő – az azonosításhoz szükséges – 3 számot kell hangosan beolvasni.

Szelfis számlanyitás (illusztráció)Forrás: Gránit Bank

Az új ügyfelek számára a szelfis nyitás funkciót is tartalmazó Gránit eBank mobilapplikáció Android verziója a legmagasabbra értékelt banki mobilapplikációk egyike a Google Play áruházban.