Még Károly herceg brit trónörökössel is találkozhat, ha megveszi ezt a házat

Károly herceg
Vágólapra másolva!
Ha valaki szeretne magának egy szeletet a brit királyi család történetéből, az most megteheti, pontosabban megveheti. Ugyanis eladó Károly herceg korábbi háza. A vevőnek több mint 2 milliárd forintot kellene fizetnie a gyönyörű ingatlanért.
Vágólapra másolva!

Eladóvá vált Károly herceg korábbi háza, melyet most bárki megvásárolhat, aki ki tudja fizetni az igencsak borsos árat. A Wales délnyugati részén található kastélyt ugyanis 6,75 millió dollárnak megfelelő összegért, vagyis több mint 2 milliárd forintért dobták piacra – írja a The Richest.

Ez az első alkalom, hogy az ingatlan kikerült a piacra, miután Károly majdnem 30 éve eladta.

A 9 hektáros birtok a Dartmoor nemzeti park területén fekszik, és áthalad rajta a Dart folyó is. A birtokhoz nemcsak kertek és erdős részek, de különböző melléképületek is tartoznak.

A kastélyban egyébként van 6 hálószoba, és kandallók, gránit padló, valamint tölgyfa panelek díszítik. Az ingatlanban emellett található dolgozószoba, könyvtár és bálterem is.

A jelenlegi tulajdonos kiléte nem ismert, de a hírek szerint komoly felújításokat hajtottak végre az ingatlanon az elmúlt 27 évben – noha meghagyták a kastély eredeti karakterét és hangulatát.

A birtok különlegessége, hogy a tulajdonos akár Károly herceggel is összefuthat – legalábbis elvileg.

A trónörökösnek ugyanis továbbra is joga van a területen horgászni (noha az érkezését 24 órával korábban jeleznie kell). Ráadásul Károly felesége, Camilla Parker-Bowles a birtokot körülvevő nemzeti park tulajdonosa.

Mindazonáltal az ingatlant meghirdető cég jelezte, hogy Károly az elmúlt évtizedekben nem járt a birtokon, vagyis ténylegesen igen kicsi a valószínűsége, hogy a trónörökös valóban betoppan.