A Világgazdaság számolt be róla, hogy igencsak rendhagyó módon igyekszik az oltási kedvet növelni a bécsi Fun Palast nevű bordélyház. A létesítmény, amely újabban oltási központként is működik, fél órát kínál ingyen a „szaunaklubban" a kiválasztott hölggyel azok részére, akik felveszik a koronavírus elleni védőoltást.

A lépéstől nem csak az oltottak, de az ügyfelek számának növekedését is várja a hely, lévén a járvány az utóbbiak számára is negatív hatással volt. Ausztriában mindeddig csupán a lakosság 64 százaléka esett túl az oltáson, amin persze az új, 2G nevet viselő szabályok változtathatnak.

Ezen szabályok értelmében számos helyszínt – a kávézóktól az éttermeken át a fodrászokig – csak olyanok látogathatnak, akik oltottak vagy nemrég estek át a betegségen. Az intézkedések kapcsán azonban van egy 4 hetes átmeneti időszak, amíg elegendő az első oltás és egy PCR-teszt megléte is ezen helyszínek felkereséséhez.

A Fun Palast tulajdonosa elmondta, hogy azután álltak elő az ötlettel, hogy az alacsony oltási szám miatt jelentősen csökkent a kliensek száma. Ezért egy 40 euró (kb. 15 ezer forint) értékű "szaunaklub-utalvánnyal" bátorítják a férfiakat a vakcina felvételére.

IllusztrációForrás: Thinkstock

Peter Laskaris, a bordélyház menedzsere elmondta, a statisztikák szerint rendkívül sok bevándorló hátterű férfi nem vette még fel az oltást, és mivel a Fun Palast ezen célcsoport elérésében jó, úgy döntött, hogy oltópontot rendez be a helyen.