Üzent az adóhatóság, még nagyobb szigor várható a héten

Nemzeti Adó- és Vámhivatal, dohány NAV bevetési osztály, dohányipar, sajtótájékoztatót tartanak
A hazai dohányipar szereplői és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtótájékoztatót tartanak. Téma: a hazai feketekereskedelem állapota
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 47. héten.
Vágólapra másolva!

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága és a NAV Bevetési Igazgatósága munkatársai október 18. és december 18. között ellenőrzik a jövedéki termékeket forgalmazó budapesti kiskereskedőket, vendéglátóhelyeket.

A revizorok a pénzügyőrökkel közösen elsősorban a jövedéki termékek beszerzését igazoló számlákat, az alkoholtermékek zárjegyeit, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

  • november 22. (hétfő) Szabadszállás, Fülöpszállás.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai november 22. és 28. között

  • szerdán Pécsett, az allergénmentes és reform élelmiszerboltokban,
  • csütörtökön Kozármislenyben, a vendéglátóhelyeken,
  • pénteken pedig Pécsett, a munkaruha- és védőeszköz-szaküzletekben ellenőriznek.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 15. és 25. között Erzsébet- és Katalin-nap alkalmából ellenőrzik a virág-, ajándék- és édességárusokat. A revizorok ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai novemberben a megyei szépségápolási és masszázsszolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai november 15. és 26. között a jövedéki termékeket forgalmazó kiskereskedőket, vendéglátóhelyeket ellenőrzik.

A revizorok a jövedéki termékek beszerzését igazoló számlákat, az alkoholtermékek zárjegyeit, a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 15. és 26. között a távol-keleti árukat értékesítőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Illusztráció Fotó: Bielik István - Origo

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága november 22. és 27. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • november 22. (hétfő) Pásztói járás,
  • november 23. (kedd) Balassagyarmati járás,
  • november 24. (szerda) Szécsényi járás,
  • november 25. (csütörtök) Salgótarjáni járás,
  • november 26. (péntek) Bátonyterenyei járás,
  • november 27. (szombat) Balassagyarmati járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a sörözőkben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján, a megye bármely településén is végezhetnek vizsgálatokat.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 22-étől a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepi (mikulás, advent, karácsony, szilveszter), szezonális termékek árusítóit ellenőrzik.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 47. héten, az alábbi helyszíneken ellenőriz:

  • cukrászdákban, főként a torta- és süteményrendelésekhez kapcsolódóan,
  • valamint építkezéseken.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 22. és 26. között az építkezéseket és az építőanyag-kereskedéseket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják üzletekben és közterületen is a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • november 22. - Dunaföldvár
  • november 23. - Paks
  • november 24. - Dombóvár
  • november 25. - Tamási
  • november 26. - Szekszárd

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV-ellenőrzések.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 22. és 26. között a veszprémi, pápai és ajkai járásban ellenőrzik a számítástechnikai és mobiltelefon-szaküzleteket.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A közzétett információk nem zárják ki, hogy a megye többi településein is lehetnek ellenőrzések.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 23. és december 7. között a szépségápoló és masszázsszolgáltató vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 1. és december 19. között a jövedéki termékeket forgalmazó kiskereskedőket is ellenőrzik. A revizorok a jövedéki termékek beszerzését igazoló számlákat, az alkoholtermékek zárjegyeit, a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését, az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.