Lakossági kikapcsolási moratóriumot jelentett be az MVM

elektromosság, elektromos, mérőóra, villanyóra, villany, áram, illusztráció, 2021.11.22.
Vágólapra másolva!
2021. november 28. és 2022. január 8. között önkéntesen kikapcsolási moratóriumot hirdet lakossági ügyfeleinek az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint az MVM Csoporthoz tartozó MVM Next egyetlen lakossági ügyfelénél sem kapcsolja ki az áramot és a földgázt az ünnepi időszakban.

Az MVM Next önkéntes kikapcsolási moratóriuma nemcsak a védett ügyfeleket érinti, hanem azokat a lakosokat is, akiknek 60 napon túli számlatartozása van.

Ugyanakkor jelezték, hogy a moratórium nem vonatkozik azokra az ügyfelekre, akiket már korábban kikapcsoltak a szolgáltatásból.

Illusztráció Forrás: shutterstock.com

Hozzátették, hogy a kikapcsolási moratórium az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-vel

egyetemes szolgáltatási szerződésben álló, lakossági ügyfeleire vonatkozik, az üzleti, illetve más energiakereskedővel szerződésben álló ügyfelekre nem.

Arra is kitértek, hogy az MVM Next a biztonságos ügyintézés érdekében azt javasolja ügyfeleinek, hogy válasszák az online ügyfélszolgálatot, a mobilapplikációt, a telefonos vagy írásos ügyfélszolgálatot, ezáltal is csökkentve a személyes érintkezések okozta kockázatot. Személyesen ügyintézésre kizárólag előzetes időpontfoglalást követően van lehetőség, továbbá az ügyfélszolgálati irodákon kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése.