Az amerikai karácsonyt is meghódítják a streaming vásárlások

Walmart, üzlet, bolt, kiskereskedelmi cég
(FILES) In this file photo taken on August 18, 2020 a Walmart logo is seen outside a store in Washington, DC. - Walmart reported another strong quarter on November 17, 2020, pivoting during the coronavirus pandemic, with more consumers shifting to e-commerce and shopping less frequently but with bigger orders.Net income came in at $5.1 billion, up 56.2 percent from the year-ago period, following a 5.2 percent increase in sales to $134.7 billion in the quarter ending October 31, easily topping analyst estimates. (Photo by NICHOLAS KAMM / AFP)
Vágólapra másolva!
A legnagyobb amerikai áruházláncnak számító Walmart is igyekszik meglovagolni a legújabb kiskereskedelmi trendet, és a karácsonyi szezonban élő streaming vásárlási eseményeket szervez.
Vágólapra másolva!

Több mint 30 élő streaming vásárlási eseménnyel készül az idei karácsonyi szezonra a Walmart. A legnagyobb amerikai áruházlánc már tavaly elkezdte tesztelni a hasonló vásárlási eseményeket a különböző közösségi média platformokon – például a TikTokon és a Facebookon.

A streaming vásárlási események lényege, hogy a kereskedők élő közvetítések során reklámoznak és értékesítenek termékeket, gyakran ismert emberek bevonásával.

A stratégia pedig érezhetően növelheti a Walmart online értékesítéseit – írja a CNBC. Az áruházlánc digitális eladásai a koronavírus-járvány idején erősödtek meg, de jelentős lassulás következett be, ahogy a vásárlók elkezdhettek visszatérni a fizikai üzletekbe.

Terjeszkedik az online térben a Walmart üzletlánc Forrás: AFP/2020 Getty Images/Justin Sullivan

Az amerikai e-kereskedelmi eladások 79 százalékos növekedést produkáltak a január 31-én véget ért pénzügyi évben.

A legutóbbi negyedévben viszont a Walmart amerikai online bevételei csupán 8 százalékkal bővültek (éves alapon), ami messze elmaradt az elemzők által várt 20,5 százaléktól – azonban némi javulás volt a megelőző negyedévben produkált 6 százalékos növekedési rátához képest.

Az élő streaming kiskereskedelmi piac mérte az USA-ban 6 milliárd dollár körül mozgott tavaly, de egyes elemzők szerint 2023-ra fölmehet egészen 25 milliárd dollárig is.

Ez azonban még mindig eltörpül például a kínai számok mellett, ahol a piac mérete tavaly 125 milliárd dolláros volt. Az elképesztő ütemű kínai növekedést mutatja, hogy a piac mérete 2019-ben még csak 63 milliárd dollár körül mozgott.