December, a téli hideg közeledtével felmerülhet a kérdés, hogy vajon melyik háziállat mennyire bírja a hideget. Összegyűjtöttük azokat a kutyafajtákat, amelyek igazán jól tűrik a fagyos időjárást, és szívesen csatlakoznak gazdájukhoz egy hosszú, téli sétára.

Ahogy a The Scotsman megírta, a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében bevezetett korlátozások ideje alatt számos család fogadott be új, szőrös háziállatot. Például a Kennel Club adatai szerint a kutyatulajdonosok száma közel nyolc százalékkal nőtt Nagy-Britanniában, illetve továbbra is nagy a kereslet a négylábúak iránt.

 

Napjainkban a brit kisállat-tartók mintegy 221 különböző törzskönyvezett kutyafajta közül választhatnak, persze a keverékek mellett.  

Azonban fontos figyelembe venni a kiszemelt új háziállat ösztöneit, illetve engedelmességi és alkalmazkodási képességeit vásárlás előtt. Míg egyes kutyafajták kifejezetten rosszul tűrik a hideg időjárást, mások szívesen sétálnak gazdájukkal akár 0 Celsius-fok alatti hőmérsékleten is. A galériában összegyűjtött kutyafajok árkategóriáinak meghatározásában a Petbudget weboldal segített.

A képre kattintva megismerheti azokat a kutyafajtákat, amelyeknek meg se kottyan a havas, fagyos időjárás!

A képre kattintva megnyílik a galériaForrás: AFP/Ronny Hartmann