Elképesztő eset történt az Egyesült Államokban, ugyanis egy idős hölgyet az unokájával együtt a rendőrség szólított fel távozásra egy hotelből, s mindezt azért, mert negatív értékelést adtak a szállodáról. 

Az eset a Wyndham Hotels & Resorts által a Georgia állambeli Helen városában működtetett Baymont Inn & Suites szállodában történt - írja most egy helyi portál, a WXIA nyomán a Business Insider. Susan Leger, aki hat esztendős unokájával szeptemberben három éjszakára szállt meg a hotelben, néhány órával a szoba elfoglalása után arra kapta fel a fejét, hogy rendőrök kopogtatnak az ajtaján, akik felszólították, hogy azonnal hagyja el a szállodát. Kiderült, annyi volt a bűne, hogy a Hotels.com szállásfoglalási oldal e-mailben küldött kérésére, miszerint értékelje a hotelt, Leger 3-as osztályzatot adott, mert lepusztultnak találta a szállodát, az uszoda zárva volt és a toilettel is voltak gondok. 

Időrendben mindez úgy történt, hogy este 8.40-kor a szálloda igazgatója felhívta őt telefonon, és közölte, el kell hagynia a szobát, és már a rendőrséget is értesítette. Leger először azt hitte, átverésről van szó, de kiderült, nagyon is komoly a dolog. 

Unokájával együtt még pizsamában voltak, amikor a rendőrök megérkeztek. Az intézkedő rendőr annyit közölt, azért kell távozniuk, mert negatív értékelést adtak a hotelről.

A Baymont Inn & Suites szálloda, ahol ez a rendkívüli eset történtForrás: Google Streetview

Még a rendőrségi jelentésben is ezt az okot jelölték meg az intézkedés indokaként, illetve azt, hogy az igazgató kérése ellenére sem volt hajlandó elhagyni a szállodát. A rendőrök egyébként segítettek neki egy másik hotelt találni a közelben.

A WXIA-nak a szálloda részéről először azt nyilatkozták, hogy kifogásolták, hogy a hölgy nem velük közölte a problémáit, hiszen akkor megoldották volna azokat, hanem rögtön negatív értékelést adott róluk. Majd jóval később azzal a verzióval álltak elő, hogy rendkívül problémás vendégről volt szó, aki egyre-másra azzal hívogatta a recepciót, hogy ez is rossz és az is rossz a szobában. 

A Hotels.com átmenetileg eltávolította a szállodát az oldaláról. A Baymontot egyébként a szállásfoglalási oldalon átlagosan 6,6-ra értékelik a vendégek a maximális 10 pontból, és az oldal 2,5 csillagos minősítéssel látta el. 

A nyugdíjas hölgy - aki időközben visszakapta a szállodai tartózkodás árát - úgy foglalta össze a történteket, hogy ha valaki nem szeretné, hogy reggel pizsamában kelljen távoznia egy szállodából az unokájával, akkor az ott tartózkodása alatt ne adjon nekik negatív értékelést.