Dél-Korea robotokat tesztel a fővárosi óvodákban, hogy felkészítsék a gyerekeket a high-tech jövőre. A 25 cm magas, éneklő, táncoló és kungfuzó robotokat oktatási segédeszközként használják Szöul 300 óvodájában. A részletekről a The Guardian számolt be.

Szöulban kis méretű robotokat tesztelnek az óvodákban a gyerekek között, mint nevelési-tanítási segédeszközöket.Ez a kísérleti projekt a városvezetés szerint segít felkészíteni a következő generációt a high-tech jövőre.Az "Alpha Mini" névre hallgató okos robot mindössze 24,5 centiméter magas, és képes táncolni, énekelni, mesét mondani és még kung-fu mozdulatokat is tanítani.

Képes összeállításunkkal most beleshetnek egy ilyen óvoda hétköznapjaiba:

Az Alpha Mini okosrobotForrás: AFP/Anthony Wallace

A robotok jelentősen hozzájárulnak a gyerekek kreativitásának fejlesztéséhez is" - nyilatkozta egy tanárnő az AFP-nek a szöuli Maru óvodában tett látogatása során.

A robot szemei kacsintanak és pislognak, a pupillái beszélgetés közben szív alakúvá válnak. A sisakján lévő kamerával fényképeket készít, amelyeket azonnal továbbít egy tabletre.

A jövőben nagyon fontos lesz a mesterséges intelligencia gyakorlati ismerete, ahogy a kapcsolódó eszközöké is" - hangsúlyozta az AFP-nek Han Dong-seog, a szöuli kormány gyermekgondozási részlegének munkatársa.

A robotokat óvodákban és gyermekgondozási központokban is kipróbálják, a segédeszközt a kormány a három és öt év közötti gyermekek számára ajánlja.

Az Alpha Minit a Maru óvoda 4-5 éves közössége már befogadta, és örülnek, hogy a napi programjaik egyik főszereplőjévé vált.

"Amikor azt mondom neki, hogy énekeljen, jól énekel. Ha azt mondom neki, hogy táncoljon, akkor együtt táncolunk" – mesélte az egyik óvodás.