Alkoholból is hiány lehet a briteknél idén karácsonykor

Food and wine lovers Setting The Table Five People Real People Candlelight Young Women Women Men Glowing Comfortable Meal Celebration Domestic Life Roast Chicken Dining Table Christmas Lights Dusk Drinking Glass White Wine Dessert 25-29 Years Mid Adult Ad
Friends having dinner party at home. It is a feast of food of all color and they are enjoy in every moment of the evening. They are happy and well dressed. Home is decorated with festive string lights and candles. Evening or night.
Vágólapra másolva!
Várhatóan hiány lesz a brit boltok polcain alkoholos italokból idén karácsonykor, vagyis a szigetország lakóinak nem lesz könnyű bort vagy pezsgőt venniük.
Vágólapra másolva!

A brit iparági szövetség közlése szerint alkoholhiány lehet idén karácsonykor az országban, ami a bort és a pezsgőt is érintheti – írja az RT.com. A British Wine and Spirit Trade Association (WSTA) nevű szervezet figyelmeztetett, a háttérben elsősorban a kamionsofőrök hiánya áll.

A szervezet arra kérte a kormányt, hogy tegyen azonnali lépéseket annak érdekében, hogy enyhítse a munkaerőhiányt a szállítmányozási szektorban, a karácsonyi időszakban.

A WSTA a kormánynak írt nyílt levelében hangsúlyozta, a karácsonyi szezon egy kritikusan fontos időszak az iparágban.

Borból és pezsgőből is hiány lehet idén karácsonykor Nagy-Britanniában Forrás: Getty Images/iStockphoto/svetikd/Svetikd

A levelet 48 brit alkoholgyártó- és forgalmazó vállalat írta alá, illetve olyan nemzetközi cégek brit üzletágai, mint a Laurent-Perrier, a Moët Hennessy és a Pernod Ricard.

Az aláírók kiemelték, a szállítmányozás jelenleg ötször annyi ideig tart, mint tavaly ilyenkor, és

a lassulás olyan hiányt eredményez, amely a hétköznapi fogyasztók számára is áremelkedéseket okoz.

A felmérések szerint egyébként a brit felnőttek 54 százaléka legalább hetente egyszer fogyaszt alkoholt.