Egy Ever Givenhez hasonló szörnyeteg szabadult el az egyik kikötőben - videó

konténerhajó, Coca-Cola, containerships 
 Container,Ship,Arriving,In,Port,,Container,Ship,Going,To,Deep container,commercial,tug,harbor,ship,view,shipping,vessel,above,
Container ship arriving in port, container ship going to deep sea port, logistic business import export shipping and transportation, Aerial view.
Vágólapra másolva!
A viharos szélnek köszönhetően, nem pontosan tisztázott körülmények között, a kanadai Prince Rupert kikötőben (Brit Kolumbia) elszabadult majd zátonyra futott egy hatalmas konténerszállító hajó.
Vágólapra másolva!

A gCaptain hajózási szakportál szerint a 366 méter hosszú MSC Altair incidense a napokban történt, a 13.100 TEU-s kapacitású óriás a kikötő egyik konténertermináljából szökött meg - ezt aligha akarhatták irányítói. A kanadai Global News megszerzett egy videófelvételt az esetről, melyen látható, hogy a hajó, mely szinte rogyásig pakolt konténerekkel, egy közeli sziget partja felé halad, ahol zátonyra futott.

Szerencsére a tengeri járművet vonatókkal sikerült újra merülési helyzetbe hozni, majd a kikötő egy másik részére kísérték át, ahol biztonságosan horgonyt vetett. A kikötőfelügyelet azt közölte, a hajóban nem esett komoly kár és személyi sérülés sem történt, valamint a tenger szennyeződősének sincs nyoma az incidenssel összefüggésben. Néhány ellenőrző vizsgálat után az MSC Altair folytathatta útját Oakland irányába, az USA ezen partszakaszát várhatóan november 29-én éri el.

Nem ez az első eset, hogy a Kanada egyes területeit sújtó szélsőséges időjárás kapcsán tengerhajózási incidenst jegyeznek fel.

Nemrégiben egy másik hajóról, a ZIM Kingstonról, több mint 100 konténer hullott a tengerbe, köszönhetően a túltöltésnek és a viharos szélnek, majd a hajó fedélzetén a kanadai Vancouver és az amerikai Seattle közötti Juan de Fuca szorosban tűz is kiütött.

Az időjárás következtében Vancouver kikötőjével - ez Kanada legnagyobbja - szinte teljesen megszűnt a szárazföldi közúti és a vasúti összeköttetés.

A viharos szél már korábban is kifogott még az ilyen óriási szállítóhajókon is, mint az MSC Altair. Emlékezetes, hogy tavasszal a világ egyik legnagyobb konténerszállítója, a 400 méter hosszú, több mint 20.000 TEU-s kapacitású Ever Given, szinte teljesen megtöltve, részben az erős szélnek is köszönhetően fordult keresztbe és feneklett meg a Szuiezi-csatornában.